Koolijuhi fotod kajastavad elu koduvallas

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaa keskooli direktor Toomas Mitt.
Tõstamaa keskooli direktor Toomas Mitt. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tõstamaa rahvamajas on üleval kohaliku keskkooli direktori Toomas Miti koostatud fotonäitus “21 pilti 21. sajandist”, mis annab läbilõike 20aastase koduvalla eluolust.

“Näituse pealkirja panin sellise, sest kõik pildid on tehtud digiajastul, seega 21. sajandil,” selgitas Mitt, kes on piirkonnas tuntud harrastuspiltnik.

Miti sõnutsi annavad näitusele valitud 60 x 40 fotod läbilõike Tõstamaa valla inimeste ja nende ettevõtmiste kohta, kaadrisse on jäänud kultuuri- ja spordisündmusi, kaunist rannikuloodust ja poliitikutest vallavolikogu liikmeid.

“See on ajaloo kajastus, jääb valda ja võib-olla otsitakse need pildid kunagi tolmu alt välja ja imestatakse: ah nii elati näiteks 20 aastat tagasi,” arutles autor oma loomingu võimaliku püsiväärtuse üle.

Toomas Mitt on tunnustatud pedagoog, Pärnumaa aasta haridusjuht ja Eesti aasta õpetaja 2011, kelle lahutamatu kaaslane vabal ajal on fotoaparaat. Kõnealune ja Tõstamaa valla 20. aastapäevale pühendatud väljapanek on Mitil esimene personaalnäitus, kuigi tema tehtud pilte on avaldatud trükiväljaannetes ja neid näeb omavalitsuse ja kooli kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles