Kodukant koostab külade andmebaasi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külakiik.
Külakiik. Foto: Laura Oks/Postimees

Külade ja väikelinnade liikumine Kodukant koostab Eesti külade andmebaasi, milles on kaardistatud külade kooskäimiskohad, tegutsevad seltsid, seltsingud, külavanemad.

Projektijuht Külli Volmeri sõnade kohaselt püüab Kodukant endale selgeks saada ärganud ja uinunud külad ning selle teabe põhjal kavandada tegevussuundi, koolitusi.

Volmer selgitas, et alustatud projekt “Eesti külad 2013” koosneb kahest suuremast küsitlusest. Esiteks valdades moodustatud katusorganisatsioonid, millega augusti alguseks selgub, kas ja kui palju on valdades ühenduste toimivaid koostöövorme.

“Kui pilt kogu Eestis selge, vaatame, kuidas saadud kogemust teistele jagada, toimivad koostöövormid paneme üles Kodukandi kodulehele ja neile, kes soovivad luua oma koostööühendusi, pakume välja mentorteenuse,” mainis Volmer.

Teine etapp on külade ja alevike andmebaas, kus kaardistatakse külavanemad, -majad ja mittetulundusühendused külade kaupa.

Pärnu maakonna kõik külad on andmebaasis siseministeeriumi selle aasta andmete põhjal ja Pärnumaa kaardistus on alanud.

Eestis on 4437 küla, neist 324 Pärnumaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles