Pärnusse on taas jõudnud Järvi suvefestivali aeg

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Järvi.
Neeme Järvi. Foto: Ants Liigus

Järvi suvefestivali võib tänasest alanuks lugeda, kuigi publikule avaneb alles homme võimalus Pärnu kontserdimaja koorirõdult jälgida, mismoodi noored dirigendid, kes on kohale sõitnud 14 riigist, dirigeerivad ja kuidas Neeme Järvi, Paavo Järvi ja Leonid Grin neid õpetavad.

Festivaliorkester mängis aga täna esimest korda koos. Peale heade Eesti muusikute on siin palju välismaalasi, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Paavo Järvi arvas, et ilmselt ei ole ta juhatanudki sellist orkestrit, kus on Berliini Filharmoonikute esimene vioolamängija, Haagi sümfooniaorkestri esimene vioolamängija ja teised virtuoosid. "Nii palju soliste ja solisti tasemega inimesi saada ühte orkestrisse kokku on väga raske."

Seekord saavad oma professionaalseid oskusi meistrikursusel lihvida ka keelpilli- ja puhkpillimängijad, isegi heliloojad on oodatud.

Järvi suvefestivali kontserdid algavad neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles