Kaubamajakas suurendas külastatavust ja kergitas käivet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamajakas.
Kaubamajakas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kaubamajaka kaubanduskeskuse kogukäive oli 2012. aasta esimesel poolaastal 18,1 miljonit eurot, kasvades võrreldes eelmise aasta sama perioodi 16,9 miljoni eurose käibega seitse protsenti.

Kaubamajaka juht Ivar Pinsel ütles, et kaubanduskeskuse käive on kasvanud kõigil kuudel ja keskuse külastatavus on samuti suurenenud. "Hoolimata  jahedast suvest, mis mõjutab Pärnut külastavate turistide arvu, on Pärnusse tulijad ikka Kaubamajakasse tee leidnud. Esimese poolaasta külastatavus suurenes võrreldes eelmise aastaga ligikaudu 2,5 protsenti," kommenteeris ta.

Küsimusele, kuidas edeneb Kaubamajaka laienduse kavandamine, vastas Pinsel, et Kaubamajaka omanikfirma AS Papiniidu Projekt on teinud keskuse laienduse käivitamiseks kõik vajalikud ettevalmistused. "Ootame detailplaneeringu algatamist Pärnu linna poolt. Sellekohase avalduse tegime linnale juba aprillis," rääkis ta.

Papiniidu Projekt teatas tänavu mais, et kavandab Kaubamajakale üle 10 miljoni euro suurust laiendust, mis loob 85 uut töökohta ja kasvatab keskuse üldpinna 31 500 ruutmeetrini.

Papiniidu Projekti nõukogu esimees Tiit Kuuli ütles toona, et positiivse stsenaariumi korral saab keskuse laiendus uksed avada kahe aasta pärast. Keskus saab laiendusega juurde 75 üürnikku ja 800 parkimiskohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles