Audru lasteaed valmistub uksi avama

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männituka lasteaia uuendatud hoone välimus on värvikas, lastele avatakse maja 10. septembrist.
Männituka lasteaia uuendatud hoone välimus on värvikas, lastele avatakse maja 10. septembrist. Foto: Urmas Luik

Kapitaalremondi ajal müürideni laiali lammutatud Audru Männituka lasteaia hoone peaks valmima lubatud tähtajaks, teatas Audru vallavanem Siim Suursild.

Vallavanem on kindel, et ehitaja AS Eston Ehitus peab oma töögraafikust kinni ja lõpetab remondi 27. augustil.

“Vanast majast säilisid hoones üksnes köögid, ventilatsioon ja keskküttekatel,” selgitas Suusild.

41 aastat vana maja vajas hädasti kapitaalremonti: soojustati hoone katus, seinad ja vundament, et hoida kokku küttekulusid, vahetati aknad-uksed ja katus, paigaldati uus vee- ja kanalisatsioonitorustik ja elektrisüsteem. Ühtlasi täideti lasteasutustele kohustuslikud terviseameti ja päästeameti ettekirjutused.

Audru kahe lasteaiamaja juhataja Jekaterina Kuru nentis, et kui maja üle antud, saab seda hakata sisustama. Uuenenud hoone mööbli ja inventari peale eriti kulutada ei saanud: hangiti täiesti uued kappvoodid, kööginurgad ja kuivatuskapid.

Lasteaiaõpetajad värskendavad ja lakivad praegu vana mööblit. “Oleme igal aastal lasteaiale midagi uut varunud, mänguasju uuendanud,” lisas Kuru. Tema sõnade kohaselt ootasid Männituka lapsevanemad lasteaia remonti pikisilmi ja olid kannatlikud. Paljud jätsid lapsed suveks koju või lubasid nad remondi ajaks mujale üle viia.

Männituka lasteaia renoveerimine läheb Audru vallale maksma 630 000 eurot.

Hoone avatakse lastele 10. septembril.

Peale vana lasteaiahoone renoveerimise loodi suvel Papsaare lasteaeda juurde üks rühmaruum sõimelastele. Eile tulid lapsed esimest päeva uude rühma. Kuru ütlust mööda oli maja ehitamisel ruumiga laiutatud ja võimalik oli muusikaklassist ja fuajeest ehitada kokku rühmaruum 16 lapse tarvis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles