Audru õppuritele kingitakse sülearvutid

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Living.ee kohta on tarbijakaitseamet varem saanud üksikuid pöördumisi.
Living.ee kohta on tarbijakaitseamet varem saanud üksikuid pöördumisi. Foto: Mihkel Maripuu

Audru vallavalitsuse otsusel saavad tänavu valla koolide viiendate klasside õpilased endale kooliaasta alguses uued isiklikud sülearvutid.

Audru vallavanem Siim Suursild märkis, et selline samm muudab Audru valla õppeasutuste koolituskeskkonna atraktiivsemaks ja innovaatilisemaks.

Arvutid lähevad Audru ja Jõõpre põhikooli viiendikele. Hanke korras soetati kokku 60 arvutit, lapsi läheb viiendasse klassi vallas 54. Osa arvuteid on mõeldud õpetajatele, kes lastega tööle asuvad.

Hankega muretsetud Linuxi tarkvaraga operatsioonisüsteemiga Ordi arvutid on mõeldud individuaalseks kasutamiseks, ehkki esialgu hakatakse neid hoidma koolimajas. “Iga laps peaks igal hommikul enne tunde saama raamatukogust nimelise laptop’i. See on meil uus asi. Tahaks selle ettevõtmise muuta tavaks, eks see näha ole, kuidas vallal raha jagub,” lisas vallavanem.

Suursild rääkis, et esmalt oli vallal kavatsus osta lastele tahvelarvutid, ent õpetajatel endal pole nendel töötamisega kokkupuudet ja asjatundjate hinnangul on tahvelarvuti kasutamine õppetöös vaevalisem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles