Kommentaar: Ideekonkursse tuleb teha

, Pärnu linnakunstnik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Poopuu.
Janno Poopuu. Foto: PP

Ühinesin konkursi žüriiga ausalt öeldes väikese eelarvamusega, ent nähes võistlusele esitatud töid ja tulemust, oli üllatus positiivne.

See näitab, et sedalaadi konkursse tuleb aeg-ajalt teha, neilt võib tulla häid ideid. Võitjat valides alustasime keerulisematest projektidest, aga jõudsime lõpuks lihtsuse juurde tagasi. Ega asjata öelda, et lihtsuses peitub geniaalsus.

Esikoha saanud töö “Kirjaklamber” on minimalistlik, universaalne ja sobib hästi kokku raamatukoguhoonega.

Mujal linna avalikes kohtades kasutaksin hea meelega Ergen Kandari ja Jakob Jõgisuu tööd “Pärnu puri”, mis oma lahenduselt on väga põnev ja detailne.

Kuid usun, et siin on mingit mängumaadki. Paat, mille külge rattaid kinnitada, võib olla näiteks päris veesõiduk, ent võib ka kasutada modernsemat paati, mis kujundatud spetsiaalselt, kindlat kohta silmas pidades.

Iseenesest leidlik idee ühendada omavahel vee- ja maasõiduk paadi ja ratta näol: algul istub inimene paadis, siis aga hüppab ratta selga või vastupidi. Temaatiliselt sobiks selline rattahoidja Pärnusse kui mere- ja jõelinna väga hästi.

Praegu kasutatakse linnas standardseid lahendusi, aga kui tarvitada hoopis paati, tekitab see omaette märgilise väärtuse. Loob Pärnusse huvitava linnakujundusliku detaili.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles