Kaubamajakas ootab laienduse detailplaneeringu algatamist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamajaka kolmanda etapi 3D-mudel.
Kaubamajaka kolmanda etapi 3D-mudel. Foto: Papiniidu Projekt

Kaubanduskeskuse Kaubamajakas omanikfirma Papiniidu Projekt AS on käesoleval aastal aktiivselt tegelnud keskuse kolmanda etapi arendusega ja ootab lähiajal detailplaneeringu algatamist.

Papiniidu Projekti juhatuse liikme Ivar Pinseli sõnade järgi on Kaubamajaka kolmanda etapi finantseerimisskeem paigas, projekti vastu tunneb huvi mitu panka. „Läbirääkimisi on peetud potentsiaalsete üürnikega, kelle hulk on viimastel kuudel oluliselt kasvanud. Tellitud ja tehtud on keskkonnamõjude strateegiline eelhindamine, mille koostas AS Maves,“ ütles Pinsel.

Kaubamajaks ootab detailplaneeringu algatamist. Sellekohase avalduse esitas Papiniidu Projekt Pärnu linnavalitusele 25. aprillil.

Linnavalitsus on otsustanud uurida ametkondadelt, kas peale keskkonnamõjude eelhindamise oleks vaja märksa põhjalikumat ja ajamahukamat keskkonnamõjude strateegilist hindamist. Pöördutud on Pärnu maavalitsuse, keskkonnaameti, maanteeameti Pärnu regiooni ja siseministeeriumi poole. Seni vastanud ametiasutused pole täiendavat keskkonnamõjude hindamist vajalikuks pidanud. Samale seisukohale jõudis ka AS Maves vastavate mõjude eelhindamise käigus.

Ivar Pinseli sõnul loodab ettevõte, et bürokraatlikud takistused kõrvaldatakse ja detailplaneering algatatakse lähiajal. See võimaldaks Papiniidu Projektil püsida esialgses ajagraafikus ja avada keskuse laiendus 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles