Pärnu haigla liitub streigiga esmaspäeval

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

SA Pärnu Haigla juhatuse liige Veiko Vahula teatas eile, et haigla plaanilise ambulatoorse arstiabi süsteem alustab streiki esmaspäeval, nõudes kollektiivlepingu sõlmimist.

Pärnu haigla streigikorraldajad andsid teada, et streigi ajal jäävad tööle kiirabibrigaadid, erakorralise meditsiini osakonnad Ristiku 1 ja Sääse 3 ning intensiivraviosakonnad.

“Vältimatut arstiabi osutatakse kõigile patsientidele, sealjuures vajadusel ka streigiga ühinenud arstide poolt,” edastas Vahula streikijatega kokkulepitut. “Samuti jätkatakse streigi eel hospitaliseeritud plaaniliste patsientide ravi haigla statsionaaris ja päevaravis aadressidel Ristiku 1, Roosi 3 ja hooldusravis Ravi 2. Sünnitusabi antakse tavalises korras.”

Streigitingimuste kohaselt saavad tööseisaku ajal arstiabi kuni 18aastased, samuti onkoloogilist või hematoloogilist ravi saajad, nakkusohtlikud haiged ja rasedad. Haigla on lubanud jätkata neidki ravikuure, mille katkestamine võib põhjustada raskeid tervisekahjustusi. Samuti ravitakse edasi psühhiaatrilisi haigeid, kelle raviga on alustatud.

Haigekassa korraldatud skriininguprogramm onkoloogiliste haiguste varaseks avastamiseks jätkub haigla lubaduse kohaselt endistviisi. Verekeskusedki töötavad edasi täies mahus.

“Streigi ajal ei registreerita plaanilisi ambulatoorseid haigeid vastuvõttudele ja uuringutele nende arstide juurde, kes streigiga on ühinenud,” edastas Vahula. “Streigiga mitteühinenud arstide töö jätkub tavapäraselt, kusjuures arvestust arstide streigis osalemise kohta peetakse streigipäeva kaupa.”

Tööseisakuga on ühinenud paljud eriarstid, kuid ei streigi meedikud, kes tegelevad nende patsientide gruppidega, kelle heaks haigla töö jätkub tavapäraselt streigi ajalgi.

Haigla lubas, et teavitab plaaniliste ambulatoorsete visiitide ja plaanilise ambulatoorse diagnostika ärajäämisest või toimumisest patsiente üks päev enne kavandatud visiiti või lubatud uuringut.

Streikijate tegevust koordineerib juhtrühm, kuhu kuuluvad arstid Ave Aava, Anu Ilp, Kaire Pakkonen, Natalja Talpas-Taltsepp. Streigi laienemisest või kahanemisest ja osutatavate teenuste muutustest streigi ajal lubas haigla juhtkond avalikkust teavitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles