25päevase aresti saanud roolijoodik: täitsa normaalne karistus

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herkki Peenoja kohtusaalis.
Herkki Peenoja kohtusaalis. Foto: Eno-Gerrit Link

Pärnu maakohus mõistis täna 25 ööpäeva aresti 23aastasele Herkki Peenojale, kes sõitis eile purjus peaga ja narkojoobes Pärnu Mai tänaval Opel Astraga teelt välja. Kohus jättis mehe üheksaks kuuks ilma juhtimisõigusest.

Sündmused, mis Peenoja täna kohtupinki tõid, leidsid aset eile pärastlõunal Pärnus Mai 19 juures, kus pärast viinajoomist ja kanepisuitsetamist rooli taha istunud noormees ei suutnud autot valitseda ja sõitis teelt välja murule.

Kohale saabunud politseinikud täheldasid, et rooli taga olnud Peenoja kõne oli segane ja tal esines mäluhäireid. Kontrollimisel selgus, et rooli kippunud mehel oli 1,2promilline alkoholijoove ja kiirtest näitas ka kanepi tarvitamist.

Et noormees oli politseile juba vana tuttav – Peenoja on eri süütegude eest viimase kahe aasta jooksul karistatud 11 korda, mille eest on talle määratud trahve 2255 euro eest ja tal on kaheksa kehtivat väärteo karistust, sh karistused kiiruse ületamise ja joobes juhtimise eest -, küsis Pärnu politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Imre Veber kohtult noormehele karistuseks 25päevast aresti ja juhtimisõiguse äravõtmist üheksaks kuuks, mille kohus rahuldas.

Kohtupingis istunud Peenoja tunnistas end eilsegi teo eest süüdi ja arvas, et kohtu määratud karistus on õiglane. „Minu arust täitsa normaalne,“ ütles ta kohtupingist pärast karistuse ettelugemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles