Laulu- ja tantsupeole pürib 200 kollektiivi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

20. oktoobril lõppes 2014. aasta laulu- ja tantsupeol osaleda soovijate kirjapanek. Kuigi lõplikke andmeid veel pole, oli pärnumaalaste huvi peo vastu Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutuse kommunikatsioonijuhi Sten Weidebaumi kinnitust mööda väga suur.

Esmastel andmetel registreerus Pärnust ja Pärnumaalt peole umbes 200 kollektiivi, see on võrreldav Tartu linnaga.

Pärnust ja Pärnumaalt pani end kirja kokku ligemale 100 koori ja orkestrit ning 100 tantsu- ja liikumiskollektiivi. Laste- ja noortekollektiive soovib peol osaleda ligi 125 ja täiskasvanute omi umbes 75.

Kollektiive, mis on kas hiljuti loodud või laulu- ja tantsupeo protsessiga taas liitunud 2009. aasta võrdluses, registreerus poolsada.

Eestist kokku andis oma osavõtusoovist teada 2381 kollektiivi, sealhulgas 1409 laste- ja noorte- ning 972 täiskasvanute kollektiivi.

XXVI laulu- ja XIX tantsupeol “Aja puudutus. Puudutuse aeg” kohtuvad kaks olulist märksõna: aeg ja puudutus. Nüüd on meie aeg ehk kõik see, mis praegu sünnib, on meie käes, meie vormida on tulevik ja meie puudutustest sünnib pärand, mis jääb järgmistele.

Pidu kutsub inimesi peatuma ja mõtlema, mis meid päriselt puudutab, märkama oma kaasteelisi, inimesi enda ümber, otsima oma juuri ja hoidma seda, mis on tõesti kallis.

Laulupeo kunstiline juht on Hirvo Surva. Tantsupeo pealavastaja on Maido Saar, muusikajuht Toomas Lunge ja tantsupeo ideekavandi ja loo autor Sten Weidebaum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles