Jõulumäe rajad ootavad talverõõmude nautijaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulu suusaklubi üks tulevikulootusi, Koidula gümnaasiumi abiturient Kaidi Keir Kukk stardib jaanuari algul kodurajal juunioride MMi katsevõistlustel.
Jõulu suusaklubi üks tulevikulootusi, Koidula gümnaasiumi abiturient Kaidi Keir Kukk stardib jaanuari algul kodurajal juunioride MMi katsevõistlustel. Foto: Ants Liigus

Tänu Jõulumäe tervisespordikeskuse rajameistrite usinale tööle saavad suusasõbrad alates tänasest sõita 2,5 kilomeetri pikkusel valgustatud rajal ja lapsi ootavad kelgunõlvad.

“Esmaspäeval hakkasime eelmisel talvel toodetud lumehunnikut metsa alla vedama ja täna õhtuks peaks valmis saama 1,6kilomeetrine ring,” rääkis Jõulumäe rajameister Eido Tasalain eile ennelõunal Pärnu Postimehele. “Kunstlund on nii palju, et seda jagub veel kolmele kelgunõlvale.”

Tasalaini sõnade kohaselt katab nii staadioni kui radu 30 sentimeetri paksune lumekiht. Looduslikul lumel looklev 10 kilomeetri pikkune ring on korralikult sisse aetud ja suusasõbrad võivad seal sõita nii klassika- kui vabastiilis.

“Sel nädalal on lumeveol töös neli veoautot ja üks laadur,” ütles Tasalain. “Meie prioriteet on praegu kunstlumeradade pikendamine. Viis kahurit suudavad alates kuuest külmakraadist lund toota ja neid me liigutame radadel vastavalt vajadusele. Püüame sel aastal odava elektriga maksimaalse tulemuse saavutada.”

Jõulumäe kohvik avab külastajatele uksed pühapäeval, seni saab sooja jooki ja suupisteid osta administraatori käest. Nädalavahetusel peaks avanema võimalus suusavarustust laenutada, kokku pakutakse Jõulumäel 120 paari suuski.

Tasalain märkis, et kuus tõukekelku on ostetud ja ootavad matkaraja valmimist.

“Saime Soomest idee pakkuda inimestele võimaluse rahulikult matkata ja loodust nautida,” selgitas Tasalain. “Tõukekelke hakkame laenutama ja liumäel möllata armastavatele lastele müüme kergeid plastkelke, mida rahvasuus salvokateks kutsutakse.”

Küsimusele, millal pääseb jääkeeglit mängima, kostis Tasalain, et kui külma tuleb piisavalt, saab heal juhul jõulude ajal curling’umaja avada.

Jõulu suusaklubi treener Anu Taveter andis rajameistrite tööle kõrge hinnangu. “Treeningtingimused on Jõulumäel ideaalsed,” rääkis treener. “Pikal ringil saab korralikult sõita ja kunstlumerada pakub noortele sportlastele sobiva koormuse.”

Esimene suurem võistlus tuleb Jõulumäel 5. jaanuaril, kui starti lähevad 16- ja 18aastased noored ning 21- ja 23aastased juuniorid.

“See on katsevõistlus, kus selgitatakse Eesti koondisse pääsejad nii noorte Põhjamaade kui juunioride maailmameistrivõistlusteks,” selgitas Anu Taveter. “Meie klubi sportlastest sõidab kodurajal kümme noort ja viis juuniori.”

Buss jõulumäele

1. detsembrist 1. aprillini sõidab laupäeviti, pühapäeviti ja riiklikel pühadel buss Pärnust Jõulumäele ja tagasi. Buss väljub Pärnust kell 11 ja Jõulumäelt 14.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles