Jazzkohvikus esineb kaks kollektiivi

, azzklubi eestvedaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erko Niit.
Erko Niit. Foto: Erakogu

Täna musitseerib Endla Jazzklubis kaks koosseisu, keda ühendab TÜ Viljandi kultuuriakadeemia – kes on selle juba lõpetanud, kes alles õpib.

Erko Niit ja Tõnu Tubli on noored muusikud, kes nüüdseks koos mänginud juba kuus aastat ja selle ajaga leidnud ühise muusikalise keele. Muusikud on eri koosseisudes mänginud nii jazz’i, folki kui ka free’d ja see kajastub nende muusikaski.

Seekord musitseeritakse kahekesi ja esitusele tuleb vaid originaallooming. Valdav osa muusikast on kirjutatud Erko Niidu diplomikontserdi jaoks ja just sellisele koosseisule – trummile ja kitarrile.

Kollektiiv nimega Nõ-E (endine Free Wind Ensemble) on Artjom Astrovi eestvedamisel asutatud impressionistlik kvintett, mille kompositsioonid ühendavad endas nüüdisklassika ja jazz’i elemente. Värvikas muusikaline maastik, mis kõigub kompositsiooni ja improvisatsiooni vahel, võib äratada kuulajas paralleele selliste heliloojatega nagu Debussy, Stravinski, Schönberg. Olenemata tempost ja dünaamikast, ei kaota see muusika kunagi läbipaistvust ja õrnust, luues teistsuguse aja- ja ruumitunnetuse.

Koos mängivad Artjom Astrov (kitarr), Ilja Gussarov (flööt), Cathy Sommer (viiul), Taaniel Kommus (kontrabass) ja Karl-Markus Kohv (trummid).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles