Ansambel Greip läheb Ameerikat avastama

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Greip.
Ansambel Greip. Foto: Erakogu

Pärnu vokaalansambel Greip sõidab sel nädalavahetusel kontserditurneele Ameerika Ühendriikide idarannikule, kus antakse üheteist päeva jooksul kokku kaheksa kontserti.

Ansamblil on kavas esinemised New Yorgis, Washingtonis ja Annapolises. Samuti on Greip kutsutud esinema Eesti Vabariigi 95. aasta päeva aktustele New Yorgis ja Washingtonis.

Vokaalgrupi mänedžeri Rauno Muttiku sõnutsi sai Ameerikasse sõidu idee alguse mullu suvel Pärnus viibinud Eesti Vabariigi peakonsuli New Yorgis Sten Schwede telefonikõnest, kes kutsus neid vabariigi aastapäeval New Yorki esinema.

„Augustis sai lubadus antud ja hakkasime asju ajama,“ rääkis Muttik. „Mõtlesime, et kui nii kaugele juba minna, siis tuleb esineda nii palju kui võimalik.“

Greip on varemgi Eestist väljaspool üles astunud, kuid nii kaugele kui USA pole veel seni esinema jõutud. „Kontserdid Ameerikas annavad meile hea võimaluse oma muusikat ja selle kaudu Eestit laiemalt tutvustada,“ rääkis Muttik.

Ansambel peab turnee tähtsaimaks ülesastumiseks täispikka kontserti New Yorgi Skandinaavia majas, kus oldi grupi loomingust nii võlutud, et see lülitati maja ametlikku programmi.

Mitte vähem põnevaks pidas Muttik kontserti koos kohaliku staarkooriga Ghostlight New Yorgi St Michaeli kirikus. Üheks New Yorgi parimaks kooriks tunnistatud Ghostlight on esinenud näiteks selliste kuulsustega nagu Rolling Stones.

Samuti astub Greip külalisesinejana lavale Broadwayl asuvas varieteeteatris Don’t Tell Mama ja Washingtonis St Pauli luteri kirikus. Greibi kontserdituur lõppeb 2. märtsil Annapolises.

Muttiku jutu järgi oli kontsertide korraldamisel väga suureks abiks sealne Eesti konsulaat ja New Yorgis elav Pärnust pärit muusikalilaulja Kristi Roosmaa.

Vokaalansambli tulevikuplaanidest rääkides ütles Muttik, et eesmärgiks on anda välja uus plaat ja selle nimel tehakse praegu tööd. “Umbes kord poolteise kuu jooksul teeme laululaagri, et uusi lugusid õppida,” märkis ta.

Viieliikmelise a cappella ansambli Greip repertuaar koosneb väga eriilmelistest lugudest: rahulikest ballaadidest hoogsa rokkmuusikani, sekka pop- ja folktöötlusi ning omaloomingut.

Nende rahvamuusikatöötlusest „Vihma loits“ on saanud internetisensatsioon. Nimelt on see muusikavideo YouTube’i keskkonnas kogunud üle 450 000 vaatamise.

Suure osa ansambli esituses kõlavate lugude seadete autor on vokaalgrupi juht Fred Rõigas. Laulukollektiivi kuuluvad veel Karin Leetsar, Mari Holm, Rauno Muttik ja Reimo Kiisk. Peale mainitud viisiku tuleks bändiliikmeks lugeda veel helimees, kunagine koolivend Madis Isand.

Laulugrupp loodi 2006. aastal Pärnu Ülejõe gümnaasiumi õpilastest, kellest tänaseks on saanud selle kooli vilistlased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles