Kais ja Vesik peatati alles poolfinaalis

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kais (vasakul) ja Rivo Vesik
Kristjan Kais (vasakul) ja Rivo Vesik Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Rannavõrkpallihooaja teisel MK-etapi Hiinas Shanghais said Kristjan Kais ja Rivo Vesik plussringis neli head võitu järjest, kaotasid seejärel poolfinaalis ja pronksimängu ning lõpetasid neljanda koha ja 131 000 krooni suuruse võidupreemiaga.


Veerandfinaalis võitsid eestlased üsna kindlalt 2:0 (16, 14) sakslasi Julius Brinki ja Jonas Reckermanni.



Poolfinaalis tulid Kaisile ja Vesikule taas vastu brasiillased Pedro Cunha ja Pedro Solberg. Kui kolmandas ringis võitsid 2:1 eestlased, siis nüüd olid samade numbritega paremad brasiillased. Avageim kuulus küll 21:18 pidevalt paari punktiga juhtinud Kaisile-Vesikule, aga teises geimis läksid brasiillased 10:10 seisult ette 17:11 ja võitsid 21:16.



Kolmandas geimis jõudsid eestlased 4:7 seisult 8:8 viigini, kuid ei saanud siis enam ühtki punkti.



Pronksikohtumises mängiti uuesti Brinki ja Reckermanniga ja kaotati 0:2 (-17, -9). Avageimis läks mäng käest vaevaga saavutatud viigiseisult 17:17, teises geimis pühkisid sakslased juba alguses püüdmatult ette.



“Neljas koht on hea, aga viimane päev jättis paha maitse suhu,” ütles Vesik Eesti võrkpalliportaalile. “Palli maha lüüa ei suutnud, blokki ette ei saanud, servi vastuvõtt oli kehv.”



Shanghai etapi võitsid brasiillased Alison Cerruti (võitis mullu Pärnus Challenger-turniiri) ja Harley Marques, olles finaalis 2:0 üle kaasmaalastest Cunhast ja Solbergist.



Eile Eestisse naasnud rannavõrkpallurid Kristjan Kais ja Rivo Vesik lendavad juba täna Gran Canariale EM-etapile, kus peavad nagu ka Kaarel Kais ja Argo Arak alustama neljapäeval kvalifikatsiooniturniiril. Seejärel võetakse Rooma MK-etappi vahele jättes väike paus ning sõidetakse MK-etapile Poola Myslowicesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles