Andrus Veerpalu kohtuotsuse väljakuulutamine lükkus jälle edasi

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu.
Andrus Veerpalu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Positiivse dopinguproovi andnud Andrus Veerpalu kohtuasjas jäi otsus neljapäeval taas tulemata, sest rahvusvaheline spordiarbitraaži kohus CAS lükkas otsuse tegemise taas edasi, teatas rahvusringhäälingu (ERR) uudisteportaal.

ETV uudistesaate “Aktuaalse kaamera” andmetel lükkas CAS otsuse tegemise edasi kuu võrra, 25. märtsile.

Veerpalu kaitsja, vandeadvokaat Aivar Pilv ütles ERRi raadiouudistele, et kohus mingeid põhjendusi edasilükkamise kohta ei anna.

"Mingeid põhjendusi ei ole ja traditsiooniliselt, juhul kui kohus pikendab otsuse tegemise tähtaega, neid motiive ei pea ja ei toogi välja. Ta lihtsalt edastab pooltele uue menetluse tähtaja, ehk siis uue tähtaja kohtuotsuse kuulutamiseks. Seetõttu mingisugust muud täiendavat informatsiooni kindlasti ei ole. Uus tähtaeg on 25. märts," ütles Pilv.

Pilve sõnul ei jää muud üle, kui otsust edasi oodata. "Paraku peame ootama, nagu me oleme oodanud 11. juunist alates. See on neljas kord, kui otsuse tegemist CASi poolt edasi lükatakse ja meil jääb ainult üle soovida kõigile kannatlikkust ning tuleb oodata."

Veerpalu dopingusaaga sai alguse 2011. aasta jaanuari viimastel päevadel, kui dopingukütid võtsid MMiks harjutanud Veerpalult treeningu järel dopinguproovi. Kaks nädalat hiljem osutus proov positiivseks, kuid avalikkus sellest teada ei saanud. Veerpalu teatas ainult, et ei osale tervislikel põhjustel Oslo MMil ja lõpetab karjääri.

Aprillis 2011 korraldas Eesti suusaliit pressikonverentsi, kus tehti teatavaks, et nii A- kui ka B-proov osutusid positiivseks. Veerpalu keelatud ainete kasutamist omaks ei võtnud.

Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) dopingupaneel kuulas Veerpalu üle, kuid langetas 2011. aasta suvel otsuse, et suusataja on süüdi. Pärast seda läks vaidlus edasi rahvusvahelisse spordiarbitraaži kohtusse, kes on otsuse langetamist juba mitu korda edasi lükanud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles