Loode-Pärnu tööstusala hakatakse arendama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajatav Loode-Pärnu tööstusrajoon jääb Tallinna maantee ja Uus-Sauga tänava vahelisse piirkonda.
Rajatav Loode-Pärnu tööstusrajoon jääb Tallinna maantee ja Uus-Sauga tänava vahelisse piirkonda. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavolikogu hiljutise otsuse järgi saab Loode-Pärnu tööstuskülas krundi neli firmat.

Selleks et firmad krundid mõne aasta pärast enda omandisse saaksid, tuleb neil täita mõni tingimus, vahendasid Eesti Raadio uudised.

Pärnu abilinnapea Romek Kosenkraniuse sõnutsi langeb hoonestusõigus firmadele, kui nad on ehitanud valmis tootmis- ja ärihooned. “Üks kohustus on neil luua hiljemalt 2016. aastaks teatud arv töökohti. See on seotud sellega, et Pärnu linn taotleb Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) kaudu Euroopa Liidu raha, välja ehitamaks Loode-Pärnu tööstusküla taristu,” ütles Kosenkranius.

“Soovime seal välja ehitada kaks tänavalõiku koos sademeveekanalisatsiooni, valgustuse ja kõnniteedega. Selle maksumus on 1,2–1,3 miljonit eurot, millest Pärnu linn paneb ligi 200 000 eurot ja ettevõtjad läbi hoonestusõiguse tasu maksmise 100 000 eurot. Miljon eurot on lootust saada EASi kaudu Euroopa Liidu fondidest,” selgitas abilinnapea.

Loode-Pärnu tööstuskülas tegutseb praegu Eesti Gaasi maagaasitankla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles