Graatsiline rulluisutamine sobib peaaegu kõigile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A2K kaupluse juhataja Kaupo Koplus soovitab rulluisutamisega alustaval harrastajal valida väiksemate ja pehmemate ratastega jalasõbralikumad uisud.
A2K kaupluse juhataja Kaupo Koplus soovitab rulluisutamisega alustaval harrastajal valida väiksemate ja pehmemate ratastega jalasõbralikumad uisud. Foto: Ants Liigus

Et Pärnusse on rajatud üha enam korraliku kattega kergliiklusteid, on üheks mooduseks end suvel heas vormis hoida rulluisutamine, mille kohta annab näpunäiteid spordikaupade kaupluse A2K juhataja Kaupo Koplus.

Rulluisutamine on üks enam energiat kulutav spordiala, mis on energiakulu poolest võrreldav jalgrattasõidu, jooksmise ja suusatamisega. Natukenegi kiirem sõit võib harrastaja pulsi tõsta maksimumi lähedale ja aktiivsema rulluisutaja pulss töötab kõrgetel pööretel. Treening toimub reeglina aeroobse ülemise piiri lähedal ja energiakulu, sõltuvalt tempost, jääb vahemikku 600–1000 kilokalorit tunnis.

Esimesed sammud rulluiskudel

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles