Jõulumäe on suviseks lumesõjaks valmis

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulumäe tervisekeskus.
Jõulumäe tervisekeskus. Foto: Urmas Luik

Tänavu taas Skandinaavia suusakarikavõistlusi võõrustanud Jõulumäe tervisespordikeskus on varunud sügiseks enneolematu lumemäe, aga valmis ollakse ka vanadest varudest mullusuvist lumesõda kordama.

Skandinaavia karikasarja etapp oli Jõulumäel viiendat korda ja see oli äsja lõppenud talvel Eesti tähtsaim suusavõistlus. Tartu maratoni osalejaskond oli küll säravam, aga see on ikkagi rahvaspordiüritus.

“Uut lund hakkasime tegema mullu 30. novembril, sest meie eesmärk on alati 10. detsembriks rada avada. Siis ootavad ju suusatajad ja sõudjad ning mitmed laagrid nii Eestist kui Peterburist, rääkimata kohalikest suusahuvilistest, ukse taga,” rääkis Jõulumäe pealik Enn Tasalain. “Võtsime üle suve seisnud kuhja lahti ja hooldasime meie palju kiitust saanud kümne kilomeetri loodusliku lumega rada. Kunstlumele ei teinud sulad midagi, loodusliku lumega rajal tuli kolm nädalat pausi, kus rajatraktoriga midagi teha ei saanud. Aga mõni fanaatik tönkas ikka seal liivaga pooleks sõita.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles