Spordinaine, keda iseloomustab mitmekülgsus

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobustega võib viievõistlust tegeval sportlasel ette tulla kõikvõimalikke üllatusi. Kui pildil olev suksu hüppas 1991. aastal Valgevenes Minskis toimunud võistlusel korralikult, siis mõni aasta hiljem põrus Kärp MMil ratsutamisega täielikult.
Hobustega võib viievõistlust tegeval sportlasel ette tulla kõikvõimalikke üllatusi. Kui pildil olev suksu hüppas 1991. aastal Valgevenes Minskis toimunud võistlusel korralikult, siis mõni aasta hiljem põrus Kärp MMil ratsutamisega täielikult. Foto: Erakogu

Moodsas viievõistluses maailma tippu kuulunud Margrit Kärp (41) valiti 1994. aastal Kristina Šmiguni ees Eesti parimaks naissportlaseks, ta on võitnud maastikuvibu EMilt hõbemedali ja praegu rahvajooksudel osalev naine soovib end tulevikus proovile panna avamereujumiseski.

Ujumisest tegelikult Pärnust pärit Kärbi sportlastee lapsepõlves alguse saigi. “Mu ema käis nagu teisedki Pärnu KEKi töötajad alatasa Jannseni tänava ujulas ujumas ja võttis mind sinna kaasa,” meenutas Kärp. “Nii hakkasin ujuma.”

Viievõistlus on imeline ala

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles