Pärnu õpilased on huvihariduse kvaliteediga rahul

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringust "Noorte vaba aja sisustamise võimalused Pärnu linnas" selgus, et õpilased ja lapsevanemad on huvihariduse kvaliteediga rahul. Pildil Pärnu kunstide maja õpilaste muusikal "Kiviaja Kalle", mida etendati Endla teatris.
Uuringust "Noorte vaba aja sisustamise võimalused Pärnu linnas" selgus, et õpilased ja lapsevanemad on huvihariduse kvaliteediga rahul. Pildil Pärnu kunstide maja õpilaste muusikal "Kiviaja Kalle", mida etendati Endla teatris. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsuse tellimusel läbi viidud uuringust "Noorte vaba aja sisustamise võimalused Pärnu linnas" selgus, et õpilased ja lapsevanemad on rahul nii valikuvõimaluste kui huvihariduse kvaliteediga.


Uuringu raames küsitleti interneti teel 664 Pärnu koolide viienda kuni kaheteistkümnenda klassi õpilast ja 517 lapsevanemat. Tulemused said vägagi positiivsed. Selgus, et kaks kolmandikku vastanud õpilastest on endale sobiva vaimse või sportliku huvitegevuse leidnud ja pakutavaga ka rahul, vahendasid ERRi teleuudised.

Eesti noorsoo instituut tutvustas uuringut eile ka Pärnu koolijuhtidele.

"Pärnu kooliõpilaste vaba aja veetmise võimalused on tegelikult päris head ja õpilastest praktiliselt 100% on sellega rahul. Lapsevanematest on rahulolevaid mõnevõrra vähem, kuid igal juhul on see umbes kaks kolmandikku. Kui tahta midagi muuta, siis võib olla, mida noored ise ootavad, on sellised suhteliselt ekstreemsed võimalused nagu jäähall näiteks või ka uus ujula," rääkis Eesti Noorsoo Instituudi projektijuht Marti Taru.

Linna internetilehekülje andmetel tegutseb Pärnus ligi 30 huvihariduse pakkujat, neist kuus on munitsipaalhuvikoolid. Linna noorsoonõunik Reine Tapp on uuringu tulemustega rahul ja soovitab selle tellimist teistelegi omavalitsustele.

Teised Eesti linnad pole Marti Taru ja Reine Tapi kinnitusel õpilaste rahulolu vaba aja sisustamise võimalustega nii põhjalikult uurinud. Lähiajal saab see viga parandatud Tallinnas ja Tartus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles