Soome linnakujundajad alustasid kalmistult

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome rohelise keskkonna liidu liikmed pühendasid aastakonverentsil aega Pärnuga tutvumiselegi, pildistamist jätkus neil kuldkollaste sügislehtede vaibaga kaetud Alevi vanal kalmistul.
Soome rohelise keskkonna liidu liikmed pühendasid aastakonverentsil aega Pärnuga tutvumiselegi, pildistamist jätkus neil kuldkollaste sügislehtede vaibaga kaetud Alevi vanal kalmistul. Foto: Ants Liigus

Hotellis Strand aastakonverentsi pidanud Soome rohelise keskkonna liidu (Viher Ympäristö Liitto) esindajad alustasid Pärnuga tutvumist Alevi vanalt kalmistult, sest surnuaedki on osa linnakujundusest.


Liidu sekretär ja tegevjuht Pekka Leskinen rääkis Pärnu parkide, alleede, ranna ja kesklinna uusehitistega tutvumise järel, et linnas on näha arengut ning Euroopa Liidu programmide toetuse kasutamisoskust.



"Kuigi ilm oli jahe ja vihmane, nägime, et viimaste aastatega olete oma ranna arendamisel väga palju teinud ja suutnud säilitada ajaloolist pargikultuuri," nentis Leskinen.



Pärnu linnaaednik Kristiina Kupper ütles, et liidu aastakonverentsil osalejatega oli muu hulgas jutuks võimalus korraldada Pärnus Eesti mänguväljakute turvalisuse koolitus.



"Soomes on selline koolitus kestnud aastaid, kuid algkursus on viiepäevane. Sellega saaksimegi alustada ja paluda rajatistele hinnangut andma mänguväljakute turvalisuse eksperte," mainis Kupper.



Soome lahe põhjakaldalt saabunud haljastajaid, omavalitsuste metsaeksperte, maastikuarhitekte, linnaaednikke, rohealade planeerijaid ja kalmistute juhte vaimustas Pärnusse kavandatav ökomaja, mille eskiislahendust Kupper neile tutvustas.



"Nende liiduga on alaliiduna ühinemas aiandust ja rohealade kujundamist õpetavad õpetajad, nii et sedakaudu on võimalik kontakte laiendada," märkis Kupper.



Põhjalikult selgitas Pärnu linnaaednik kolleegidele siinsete haljasalade hooldamise põhimõtteid ja kuulis vastu, et soomlasedki mõtlevad üha rohkem vastavate teenuste ostmisest hanke korras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles