Tudengid kogunesid tõrvikute alla

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži pere tähistas emakeelse ülikooli 90. aastapäeva tõrvikutega rongkäiguga.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži pere tähistas emakeelse ülikooli 90. aastapäeva tõrvikutega rongkäiguga. Foto: Urmas Luik

Tartu ülikooli Pärnu kolledži pere tähistas eile emakeelse ülikooli 90. aastapäeva tõrvikutega rongkäiguga läbi õhtupimeda linna Rüütli platsilt Ringi tänava õppehoonesse, elevil noorte ja õppejõududega hoidsid sammu õppeasutuse direktor Henn Vallimäe, akadeemik Peeter Tulviste.


Rongkäiguga kolledžihoonesse jõudnud, pidas akadeemik Tulviste suures auditooriumis tähtpäevaloengu “Ülikool muutuvas maailmas”, misjärel algas raamatukogus aktus.



Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktor Henn Vallimäe andis pidulikul vastuvõtul kuuele talvisele lõpetajale diplomi ja väärtustas kuldmärgiga kolledži arengule enim kaasa aidanuid. Need on Eesti hotelli- ja turismimajanduse erakooli juhatuse esimees Toomas Undusk ja sotsiaalministeeriumi perepoliitika ja sotsiaalala asekantsler Riho Rahuoja.



Kolledži direktori vastutav sekretär Külli Laanepõld ütles, et eile õhtul aktusel üle antud kuldmärgid olid 27. ja 28., seega on väärikaid tunnustatuid sama palju.



"Akadeemiline aktus lõppes koostöölepingu allkirjastamisega meie kolledži ja Eesti hotelli- ja turismimajanduse erakooli vahel, osapoolte nimel kirjutasid alla direktor Henn Vallimäe ja direktor Valvo Paat," märkis Laanepõld.



Aktusel esinesid Pärnu Kunstide maja tütarlasteansambel Liisud ja dzässlaulja Tuuli Taul.



Tudengite tõrvikutega rongkäik näitas linnarahvalegi, et ülikoolivaimsus pole siit kadunud. Tegutses ju Pärnus aastatel 1699-1710 Rootsi kuninga asutatud ülikool, mida käsitletakse etapina Tartu ülikooli ajaloos. Pärnu kolledž asutati Tartu ülikooli asutusena 1996. aastast oma põhikirja alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles