Vastne maavanem jäi oma tooliga rahule

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Eks iga ametivahetus ole nagu esimesse klassi minek. Valdkonda tead ja tunned, aga ikkagi on väike ärevus sees,” tõdes Andres Metsoja eile maavanema kabinetti kolides.
“Eks iga ametivahetus ole nagu esimesse klassi minek. Valdkonda tead ja tunned, aga ikkagi on väike ärevus sees,” tõdes Andres Metsoja eile maavanema kabinetti kolides. Foto: Ants Liigus

Eilsest Pärnu maavanema ametisse astunud Andres Metsojale sisseelamisaega ei antud, esimene tööpäev algas osakonnajuhatajate nõupidamisega, mis maavalitsuses on ikka esmaspäeviti toimunud.


“Istusime ja rääkisime oma probleemid ja mõtted ära. Minu jaoks oli huvitav kokkusaamine ja ilmselt ootasid töötajad minu käest sõnumit, mis saama hakkab. Minu sõnum oli see, et ma ei hakka väga kiiresti mingeid muudatusi tegema ega soovi asjatuid pingeid tekitada,” märkis Metsoja.



Kiireid muutusi pole vajagi, sest maavalitsuses tehti koondamised kokkuhoiuvajadusest tingituna läinud aasta lõpul ära. Näiteks viidi maavalitsuste raamatupidamine üle Viljandisse.



Kogu kollektiiviga tervitas vastne maavanem uut aastat hommikul maavalitsuse suures saalis, seal kolleegidelt saadud kingid - kommid ja piparkoogid lebasid ennelõunal maavanema kabinetis laua peal. Enamik oma asju oli Metsojal neljandalt korruselt Pärnumaa omavalitsuste liidu kabinetist veel toomata.



Toomas Kivimägist jäid pika koosolekulauaga kabinetti maha raamitud tänukirjad, maailma atlas ja pisike kollane mängukaru, mille päritolu Metsoja ei osanud arvata. Mis puutub maavanema tooli, mille Kivimägi soovis võtta linnavalitsusse endaga kaasa, siis Metsoja ei teadnud, kas tegu on veel sama või juba väljavahetatud tooliga.



“Eks edukatel ja tuntud inimestel ole tihtipeale omad veidrused. Tool on igal juhul viisakas ja näeb hea välja. Hinnasilti küljes ei ole, ilmselt on siin peal ennegi istutud,” muigas Metsoja musta nahkset istet kontrolli mõttes keerutades.



“Esialgu on rõõmsad uudised,” lausus maavanem esmaste tööülesannete kohta, lapates KOIT-kava otsust, mis toob Pärnumaale miljoneid kroone eri objektide ehituseks.



“Teisalt teeb muret Pärnu linna rahanduslik olukord, sest maavalitsuse poolt vaadatuna on väga oluline, et piirkond areneks, ja linn on selle arengu mootor. Kui tõesti peaks minema kõige halvema stsenaariumi järgi, et linn läheb saneerimise alla, laenukoormus on ületatud ja Pärnul jääb linnaliste asulate KOIT-kavas ette nähtud raha kasutamata, siis me tahaks küll seista nii palju kui võimalik selle eest, et see raha ei läheks Tartusse või Tallinnasse, vaid jääks ikkagi siia regiooni,” rääkis Metsoja.



Oma lähematest töökohustustest märkis vastne maavanem eesseisvat Pärnumaa aastaraamatu esitlust ja juba aasta lõpus kokku lepitud nõupidamist valdade, piirivalve ja päästeameti esindajatega. Arutusele tuleb, kuidas Tõstamaa valla soetatud hõljukit uppujate kiiremaks päästmiseks laiemalt ära kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles