Andeka noore preemiat taotles enim sportlasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matemaatikaõpetaja Margit Roometi (vasakult), sõudja Joosep Laose ja muusiku Martti Laasi valis Pärnu Rotary klubi tänavu andeka noore stipendiumi väärilisteks.
Matemaatikaõpetaja Margit Roometi (vasakult), sõudja Joosep Laose ja muusiku Martti Laasi valis Pärnu Rotary klubi tänavu andeka noore stipendiumi väärilisteks. Foto: Ants Liigus

Eile jagas Pärnu Rotary klubi traditsioonilisi andekatele noortele mõeldud stipendiume, kõige rohkem esitati taotlusi noorsportlase preemiale, mistõttu otsustati neid välja anda ühe asemel kaks.


Rotary jagab igal kevadel välja vähemalt viis 10 000 kuni 15 000 krooni suurust stipendiumi, toetamaks maakonna silmapaistvaid noori. Esimest korda fondi tegutsemisaja vältel jäi tänavu preemiata andekas abiturient, sest Pärnu Rotary noortefondi juhatuse esimehe Rivo Eensalu andmeil ei esitatud selles kategoorias ühtegi taotlust.

Noored oma ala tipust

Kõige rohkem kandideeris noori spordi valdkonnast, mistõttu otsustati abituriendile mõeldud preemia arvelt anda välja kaks silmapaistvale sportlasele mõeldud 10 000kroonist stipendiumi. Need pälvisid Pärnu Kalevi sõudekeskust esindav sõudja Joosep Laos ja noor jalgrattur Timmo Jeret.

Laos on korduvalt tulnud sõudmises Eesti meistriks ja noormehe sõnutsi ootab ta äsja alanud hooajast rohkem kui mullusest. “Tahaks MMil jõuda medalikohale ja sellel aastal toimub noorte olümpia, kus on eesmärk pääseda vähemalt A-finaali kuue parema sekka,” selgitas noorteklassis ühepaadil võistlev Laos.

Timmo Jeretki on omaealiste klassis mitmekordne Eesti meister, kuulub riigi juunioride koondisse ja on Pärnu Kalevi spordikooli jalgrattaosakonna edukaim kasvandik.

Jereti asemel võttis preemia vastu tema treenerist vanaisa Ants Jeret, sest nagu tseremoonial osalenud Rotary liikmed nalja viskasid, oli andekas noorsportlane sellel ajal trennis, kui Pärnus stipendiume jagati. Jeret naasis eile õhtul Tšehhist võistlustelt.

Ants Jereti väitel väärib märkimist, et tema lapselaps ja teine spordipreemia stipendiaat Joosep Laos olid põhikoolis parimad sõbrad ja pinginaabrid, enne kui Timmo pidi jalgratturikarjääri tõttu jätkama õpinguid täiskasvanute gümnaasiumis.

Loomingulise tegevuse eest tunnustati 10 000 krooniga Martti Laasi, kes kaaslastega muusikakoolist hoolitses auhinnagala muusikalise poole eest. Laas õpib muusikakoolis basskitarri ja osaleb kuue ansambli töös. Tema lauluoskust on hinnatud kõrgelt nii Pärnus, mujal Eestis kui välismaal.

Välisõpingute toetuseks mõeldud 15 000kroonise stipendiumi pälvis Prantsusmaal Grenoble’i ülikoolis keeli õppiv Laura Lainväe, kes õpingute tõttu ei saanud tseremooniast osa võtta.

Parimaks nooreks õpetajaks nimetati Pärnu Ülejõe gümnaasiumis matemaatikat õpetav Margit Roomet, keda premeeriti 15 000 krooniga. Tema eest pidas kõne Ülejõe gümnaasiumi direktor Margus Veri, kes avaldas heameelt, et kohalik organisatsioon peab vajalikuks toetada eravahendite kaudu haridust, ehkki see peaks olema rohkem riigi ja kohaliku omavalitsuse ülesanne.

Jätkuv traditsioon

Pärnu Rotary klubi jagas noortele stipendiume seitsmendat korda. 2004. aastal ellu kutsutud traditsioon on püsinud tänaseni pea muutumatul kujul, aastate kaupa on varieerunud vaid jagatud stipendiumite arv, neljast kuueni. Stipendiumid panevad välja Pärnu Rotary liikmed ja nendega seotud ettevõtted eesmärgiga tunnustada noori, kes oma alal on heade tulemustega silma paistnud ja kellelt edaspidigi võib suuri tegusid oodata.

Järgmise aasta stipendiumitaotlused tuleb Pärnu Rotary noortefondile esitada 2011. aasta 23. aprilliks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles