Karin Klaus: Pidu karskelt või õllega?

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin Klaus, Pärnu Postimees.
Karin Klaus, Pärnu Postimees. Foto: PP

Eelmisel nädalal üllatas meediasse jõudnud tervishoiuühenduste ja lastekaitse liidu ettepanek pidada laulu- ja tantsupidu tänavu maha alkoholita. Ettepanekut põhjendati sellega, et kangete jookide pruukimine üritustel, kus viibivad alaealised, suurendab oluliselt laste ja noorte alkoholitarvitamist.

Avaldusele on alla kirjutanud arstide liit, lastekaitse liit, karskusliit AVE, terviseedenduse ühing, perearstide selts, psühhiaatrite selts, vähi- ja kopsuliit ning mittetulundusühingud Hingeabi assotsiatsioon Usaldus, Tubakavaba Eesti, tubaka ja alkoholi tarvitamise kahjude vähendamise koda.

Laulu- ja tantsupeo sihtasutus pole veel otsust langetanud, kuid organisatsiooni kommunikatsioonijuht Sten Weidebaum on öelnud, et ennekõike peaks laulu- ja tantsupidu olema Eesti rahva ühine rõõmupidu, mitte võitlustander. Ta lisas, et noortepidudel puudub mõistagi igasugune alkohol, kuid suurte peo puhul kahtleb ta, kas luban-keelan meetod ikka toimib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles