Nädal Eestis

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

ALGAS EUROOPA PARLAMENDI E-HÄÄLETAMINE. 15. mail algasid Euroopa Parlamendi e-valimised, Eestist esitatud 88 kandidaadi poolt saab nii elektrooniliselt kui valimisjaoskondades eelhääletusel hääletada 21. mai õhtul kella kuueni. Eile keskpäevaks oli elektrooniliselt oma hääle andnud 53 460 inimest.

Eelmisel nädalal tekitasid meedias elevust rahvusvahelised IT-eksperdid Michigani ülikoolist, kes esitlesid Tallinnas kokkuvõtet moodustest, kuidas Eesti e-valimiste süsteemi rünnata. Tallinna linnavalitsuse kutsel mullu kohalike valimiste ajal Eestis valimisi vaatlemas käinud ekspertide grupi väitel on süsteem nii ebaturvaline, et seda ei tohiks Euroopa Parlamendi valimistel ega ka hiljem kasutada.

Elektroonilise hääletamise komisjoni esimees Tarvi Martens kinnitas, et Eesti e-hääletamine on turvaline ning kõigil kuuel korral, kui Eestis e-valimisi on korraldatud, pole ründeid tuvastatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles