Jüri Jaanson välistab EMi ja neljapaadi

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson.
Jüri Jaanson. Foto: Ants Liigus

Koormustestilt tulnud sõudekorüfee Jüri Jaanson ütles, et tervis paraneb, aga variandist istuda sügiseseks EMiks neljapaati ta loobub, kuna pole selleks kõlblik.

Jaanson katkestas kevadel südame rütmihäiretest tingitult hooaja. Ta ei võistelnud (kuni tegi nüüd juulis kaasa Viljandi Paadimehe regatil), kuid treenis tervise (ja ilmselt ka tuleviku) huvides rahulikumas tempos pidevalt.

Mis edasi saab, pidid ütlema talle koormustesti tegevad tohtrid. Sel nädalal Jaanson testimas käiski.

“Analüüs küll veel käib, aga see on selge, et mu asjad on tunduvalt paremuse poole läinud,” rääkis Jaanson. “Loodan kunagi praegusest seisust välja tulla. Kahe kuu pärast on uus test, eks siis näe.”

Treeninguid lubab Jaanson samasugustena kui seni jätkata, võistlemist loodab mõistusega võtta.

“Lahingusse häid sõite tegema kisub hing ikka, aga end pildituks sõitma mitte,” ütles Jaanson.

Eesti sõudeliidu peasekretär ja sõudekoondise peatreener Jaan Tults on käinud välja mitmes aspektis ketserliku mõtte, et sügisel Portugalis peetavaks EMiks saaks Tatjana Jaansoni käe alla moodustada kõva paarisaeruneljase.

Kandidaadid oleksid Tõnu Endrekson, Andrei Jämsä, Vladimir Latin, Valeri Prosvirnin ja Jüri Jaanson. Ketserlus seisneb esiteks selles, et nii rikutaks sõudeliidu enda EMile pääsuks seatud norme, ja teiseks selles, et vähemalt ühe kandidaadi, Jüri Jaansoni nõusolekut pole selgitatud.

“Professionaalsed sõudjad tuleb rakkesse panna, see sõudeliidus sündinu on täiesti loogiline, mõttekas ja mõistlik mõte,” arvas Jüri Jaanson. “Aga mina selles projektis ei osale, kuna pole praegu kõlblik.”
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles