Pärnu maavanem lubab kevadel riigikokku kandideerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maavanem Andres Metsoja.
Pärnu maavanem Andres Metsoja. Foto: Urmas Luik

Pärnu maavanem Andres Metsoja on üks kahest maavanemast, kes on kinnitanud kandideerimise soovi märtsis toimuvatel riigikogu valimistel.

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Metsoja kinnitas BNSile kavatsust valimistel kandideerida, kuid märkis, et palju sõltub erakonnas toimuvatest demokraatlikest protsessidest.

"Ma arvan, et seista tuleb selle eest, et rohkem Pärnumaalt pärit inimesi jõuaks riigikokku. Sellest lähtuvalt pole mul sobiv arvata ja loota, et saan olla või koguni jääda kõrvaltvaatajaks," lausus ta. "Paljud tublid inimesed on pingutanud eelnevatel aegadel, tunnen sotsiaalset vastutust ja väljakutset, et nüüd on minu kord."

Kevadistel riigikogu valimistel on lubanud kandideerida veel reformierakondlasest Harju maavanem Ülle Rajasalu.

Riigikogu valimistel osalemisest on kindlalt loobunud Järva maavanem, IRLi kuuluv Tiina Oraste, Tartu maavanem, hiljuti Rahvaliidust välja astunud Esta Tamm ning Viljandi IRLi kuuluv maavanem Lembit Kruuse.

Eelmistel, 2007. aasta riigikogu valimistel kandideeris seitse maavanemat, kellest osutus valituks vaid Põlva reformierakondlasest maavanem Urmas Klaas.

2003. aastal toimunud valimistel kandideeris Eesti 15 maavanemast riigikokku kümme ning neist seitse osutus valituks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles