Rannavõrkpallurid alustasid olümpiateed

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võidukas rannavollemeeskonnas mängisid Rhodosel olümpia esimesel valikturniiril Kaarel Kais (vasakul) Rivo Vesik, Kristjan Kais ja Karl Jaani.
Eesti võidukas rannavollemeeskonnas mängisid Rhodosel olümpia esimesel valikturniiril Kaarel Kais (vasakul) Rivo Vesik, Kristjan Kais ja Karl Jaani. Foto: Võrkpalliliit

Eesti rannavõrkpallikoondis osales Kreekas Londoni 2012. aasta olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiri avaetapil. Eestlannad jäid alagrupis teiseks, kuna kaotasid finaalis Kreekale, Eesti mehed võitsid ülekaalukalt nii Rumeeniat kui Kreekat ja said esikoha.

Olümpiakvalifikatsioonis on tegemist tõepoolest rannavõrkpallikoondiste, mitte niivõrd paaridega. Nii esindavad Eesti meeste rannavollet selles tsüklis riigi tänavused meistrid Rivo Vesik ja Karl Jaani ning üle pika aja taas koos mängivad vennad Kristjan ja Kaarel Kais. Neljast mehest kolm (Kaisid ja Vesik) on Pärnu juurtega.

Suhteliselt keerukas olümpiasüsteemis mängiti avaetapil Kreeka alagrupis nii, et iga matš koosnes maksimaalselt neljast mängust pluss vajadusel “kuldne geim”, milleks võib platsile saata suvalise kombinatsiooni neljast koondislasest (Eestil näiteks maailma tipus olnud Kristjan Kaisi ja Rivo Vesiku).

Eesti ja Kreeka järel sai 2011. aastal peetavale teisele etapile ka Rumeenia, välja jäi Küpros. Eestlaste esikoht ei andnud muud kasu kui võimaliku parema asetuse järgmiseks etapiks.

Teisel etapil on Euroopas kuus nelja riigi koondistega alagruppi. Kolmas ring tähendab igal kontinendil üht finaalturniiri, mille võitja teenib olümpiapääsme. Teise ning kolmanda koha omanikud pääsevad lisaturniirile veel kaht olümpiapääset jagama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles