Juhtkiri: Elav ajalugu

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Mineviku tummad tunnistajad tuleb panna endast rääkima. Nüüdisaegses muuseumis ei ole sageli giidi vajagi, sest piisab kõrvaklappidest ja keelevalikust ning võib rahulikult kulgeda eksponaadi juurest eksponaadi juurde, kuulates audiogiidi selgitusi. Väga mõnus ja mugav ning ülimalt sõltumatu, ei pea kogu aeg rühmaga kaasa jooksma. Tõsi, üks miinus siiski on: kui tekib küsimus, siis kohemaid pole kellelegi seda esitada. Nii võib uudishimu jääda rahuldamata või mõni asi arusaamatuks.

Sestap kiidame Pärnu muuseumi õpilasmalevarühma, kelle ajaloolistes riietes malevlased tõmbavad Tallinna väravas turiste ligi. Elus asi on kõige parem asi ja elus giid annab audiogiidile ikkagi silmad ette.

Huviliste ajalooküsimustele vastuseid jagades kinnistavad noored oma teadmisi kodulinna ajaloost ja ehk süveneb huvi sellest rohkemgi teada. Veel olulisem: saadakse hinnaline suhtlemiskogemus väga erinevate inimestega, millest on kasu edaspidises elus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles