Urmas Hännile: Rahustav rahvatarkus - las vares vaagub, küll ta vakka jääb

Urmas Hännile
, pärnakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mailiis Ollino

Juba aastatuhandeid tagasi nägi prohvet Jesaja ette õnnistet aja jõudmist Maale: „Siis nad taovad oma mõõgad sahkadeks ja piigid sirpideks.”

Pärnule eluolu nii kardinaalselt muutvaid viirastusi ei terendu, küll on siinsetele ettenägijatele kangastunud ilmutis päevadest, mil Eesti suvepealinnaks kiidetavas asulas on autod jalg- ja tõukeratasteks sepistet, nii et avenüüdel ja parkides ei helju mitte ihu ja vaimu mürgitav bensiini- ja diisliving, vaid aina üllastele tegudele ning mõtetele innustav lillelõhn, ja kõrvu paitab liblikatiibade tasane sahin.

See paradiislik nägemus on lausa dokumendikirja raiutud, sest “Pärnu linna arengukava aastani 2025” deklareerib: „Linnaruumis on eesmärgiks autokasutuse vähendamine kergliikluseks mõeldud taristu (teed, parklad) ning liikluse rahustamise toel. Toimub aktiivne säästlike liikumisviiside propageerimine.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles