Uuel aastal uut ja vana

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Aasta algas juba mitu päeva tagasi, nii et päris uus see enam polegi. Pigem hakkame arvuga 2011 ja rahaühikuga euro vaikselt harjuma. Läinud aasta oli, nagu ta oli: laias laastus pigem rahulik kui närviline. Muidugi sai palju lolli naljagi, kui meenutada kas või Rahvaliitu ja Juhan Aaret, kuid kindlasti tuleb äsja alanu Eesti elus eelmisest põnevam.

Meid ootavad sel aastal ees eurorõõmud ja -mured, mis panevad sissetulekuid ja väljaminekuid varasemast terasemalt jälgima. Samuti saame peale uue raha uue riigikogu, valitsuse ja presidendi. Võimalik, et osa neist on samad kui praegu, kuid valimiste tähtsust ei saa alahinnata.

Igavust alanud aastal suure tõenäosusega tundma ei pea, sest eks tulid 2010. aastast meiega kaasa Edgar Savisaare tõekomisjon koos veesogamise alla mattuma kippuva infoga sellest, kuidas kõrged keskerakondlased Venemaalt raha küsisid. Samuti pole aasta- ja rahavahetusega kuhugi kadunud tööpuudus, madalad palgad ega kultuuritegijate vastuolud kultuuriminister Laine Jänesega.

Hiinas olla levinud needus “Et sa elaksid huvitavatel aegadel!”. Ei tea, kes küll on Eesti ära neednud, kardetavasti eestlased ise, aga huvitavatel aegadel me tõesti elame ja igavast Põhjala riigist on Maarjamaa puhul väga vara rääkida.

Uuele aastale ja rahale läks veidi muutunud moel vastu Pärnu Postimeeski, mille paberlehe nägu on tänasest natuke teistsugune kui varem. Loodame, et teile, head lugejad, see nägu meeldib.

Eelmisel aastal käivitus kampaania, millega liitunud teatasid, et “euro hinda ei tõsta”, aga hinnad siiski kerkisid. Muidugi ei tõstnudki neid euro, vaid hinna määrajad. See selleks. Pärnu Postimehe hinda ei tõstnud väljaandja ega euro ning tänasest maksab lehe üksiknumber 51 eurosendi asemel 50 eurosenti.

Head uut aastat kõigile ja meeldivate kohtumiseni Pärnu Postimehe paberleheveergudel, veebiväljaannetes www.parnupostimees.ee ja pluss.parnupostimees.ee ja 24tundi.ee ning samuti meie Facebooki kontol www.facebook.com/parnupostimees!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles