Linnaorkester tõstab püünele oma orkestrandid

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnaorkestriga hooaja avakontserdiks valmistuvat dirigent Mikk Murdveed seob pärnakatega sage koostöö.
Pärnu linnaorkestriga hooaja avakontserdiks valmistuvat dirigent Mikk Murdveed seob pärnakatega sage koostöö. Foto: Mailiis Ollino

Täna õhtul oma 23. hooaega alustav Pärnu linnaorkester kutsub sel hooajal mitmel korral enda ette soleerima oma orkestrandid, kes kollektiivi juhi Tõiv Tiitsu kinnitusel seda igati väärivad.

“Meil on palju orkestrante, kes kannavad solistirolli väga hästi välja ja pole kahtlust, et nende esitatavad soolopartiid on äärmiselt kõrge kvaliteediga,” kinnitas Tiits. “Kui keegi peaks väitma, justkui Pärnu orkester oleks oma kvaliteedilt teisejärguline, ei ole need inimesed ilmselt meie kontsertidel käinud.”

Nii astub hooaja avakontserdil publiku ette klarnetist Edmunds Altmanis, järgmisel kontserdil oktoobris trompetist Karl Vakker ja detsembris on solistirollis flötist Leonora Palu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles