Kevad toob jumestusse kergust ja sära

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jumestuskunstnik Loore Härmat tutvustas naistele meikimisnippe ja soovitas kõik värvid kindlasti korralikult pintsliga hajutada ning jumestuskreem puudriga fikseerida, siis näeb meik korralik välja ja kestab kauem.
Jumestuskunstnik Loore Härmat tutvustas naistele meikimisnippe ja soovitas kõik värvid kindlasti korralikult pintsliga hajutada ning jumestuskreem puudriga fikseerida, siis näeb meik korralik välja ja kestab kauem. Foto: Urmas Luik

Kevadsuvistes meigikollektsioonides teevad ilma õhukese tekstuuriga säravpuhtad toonid: erksad elektriroosad, sinised, rohelised, oranþid. Võtmesõnad on kergus ja väike sära.

Strandi Wellness-keskus korraldas Pärnu toimekatele naistele kellaviietee, kus Annemarie Börlindi looduskosmeetika tutvustuse kõrval tegi Tallinna jumestuskunstnik Loore Härmat loodustoodetega nii päeva- kui õhtumeigi, näitas, kuidas teha suitsusilma, õpetas jumestamise nippe ja tutvustas põgusalt kevadsuviseid meigitrende.

Meigi eeldus on korras nahk

Nii nagu me ise oleme talvest pisut väsinud, on nahk talvest kurnatud. Kuna hea meigi eeldus on korras nahk, on viimane aeg alustada näohooldusega, rõhutas jumestuskunstnik enne meikima asumist.

Et Tiina Annamaa oli ökoloogilisi tooteid tutvustamas, kasutas Härmat seekord nii päevase kui õhtuse meigi tegemiseks just taimseid looduskosmeetikatooteid, mille värvipalett on pisut pehmem ja vähem värviküllane kui tavatoodetel. “Aina enam on inimesi, kes on allergilised ja tavakosmeetikat kasutada ei saa,” tähendas jumestaja ja näitas, et väiksema värvivaliku ja pehmemate toonidega annab trendika meigi teha.

Silm särama

Kuigi kevad toob silmadesse sära, võib oskusliku meigiga seda sära veelgi juurde anda. “Särav meik teeb naha elavamaks,” kinnitas Härmat.

Küsimusele kevadsuvise meigitrendi kohta vastas Härmat, et loomulik väljanägemine vahetatakse särtsakama vastu.

“Huultel võib kasutada silmatorkavaid julgeid toone, nagu näiteks fuksiaroosat või virsikuoranþi.” Härmat lisas, et roosa ja virsikutoon annabki värskust, erksust ja kirkust. Ent jumestaja hoiatas, et kärts huulemeik tuleb korralikult pintsliga peale kanda. “Kes meikimises vähem vilunud, võiks eelistada matimat huulepulka.”

Et kevadsuvine rõivamood on julgelt värvikirev, lisab meigimoodki värvi ja pakub erksate huulte kõrval pilkupüüdvaid silmi.

“Noored võiksid kasutada julgelt säralainereid ja -pulbreid, aga siingi tasuks meeles pidada, et julgem meik eeldab ideaalset nahka ja väga korrektset teostust,” hoiatas jumestaja ja soovitas vähemosavatel kinni pidada meikimise kuldreeglist: “Kui on rõhutatud silm, võiks suu olla kahvatum või vastupidi.”

Tänavuse kevadmeigi moderniseerimise võti on kulmudega mängimine – neid pleegitatakse, tõmmatakse geeliga üle, neile lisatakse volüümi jne.

Jumestuskunstniku sõnade järgi saab meigile põnevust lisada, rõhutades põsesarnasid, silmalauge ja kulme. Ka põsepuna on taas moes, katsetada võiks soojemaid virsikulisi ja vasekarva toone. Virsikukarva jumestus mõjub värskelt ja pehmelt.

Härmat tuletas meelde, et meik nagu rõivaski tuleb välja kanda ning kel oskustest ja julgusest puudu jääb, sel tasub meikimisega tagasihoidlik olla. “Meigiga tuleb säilitada ja rõhutada oma isikupära,” kinnitas ta.

Jumestuskunstnik soovitas neil, kes tahaksid mõnd julgemat meiki teha, leida aega, võtta mõni jumestuskunstniku töö ette ja proovida järele teha, et veenduda, mida keegi välja kannab.

Härmat tõi välja kõikide jumestusvahendite kasutamise kuldreegli: nii vähe kui võimalik, aga nii palju kui vaja ehk mida õhemalt panna, seda kauem püsib, ja kõik värvid tuleb pintsliga hajutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles