Vahur Mäe: Luitejooks avab tervisespordi kevade

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Mäe, Pärnu Kahe Silla klubi.
Vahur Mäe, Pärnu Kahe Silla klubi. Foto: PP

Pühapäeval on Rannametsas neljas luitejooks ja kõndijatele luiteretk. Milline tundub lõpuks saabunud kenal kevadel rahva huvi?

Huvi on tõsine, kolmapäeva õhtuks oli juba kirjas 170 jooksjat ja 70 kõndijat. Luitejooks avab välispordihooaja nii Pärnumaal kui üldse Eestis, seetõttu koguneb Rannametsa arvatavasti kuni 300 jooksjat ja sada keppidega või ilma kõndijat. Usun, et ka tipp tuleb tasemel, igatahes Pärnu juurtega Roman Fosti on juba kirjas.

Kuidas raja seis on, kas metsa all lund veel jagub või on pori karta?

Metsaalune on heas korras. Oleme rajameister Priit Neemega mitu korda vaatamas käinud ja tõdenud, et kust lumi sulab, on maapind kohe kuiv.

Kuuldavasti on luitejooks seostatud südamenädalaga?

Jah, Pärnumaa südamenädala raames paneb Pärnu haigla üles telgi, kus haiglaõed soovijatele tasuta terviseteste teevad. Mõõdetakse veresuhkrut, kolesterooli ja vererõhku, tehakse vajadusel EKG ja antakse neile, kellele vaja, soovitus minna edasistele uuringutele.

Luitejooksul on ikka olnud lastejooksud, auhinnad, toitlustamine. On tänavu mingit uudist?

Need kõik on tänavugi rahva jaoks olemas, ilm tõotab tulla soe, seega tuleb loodetavasti üks tore päev. Pärnust hotelli Pärnu eest saab Rannametsa ja tagasi tasuta transpordiga.

Hommikul enne põhiüritust toimub samal rajal koerte luitekross. Mõeldud on see tõestamaks, et mahutakse ühele rajale ja ühele üritusele ära küll, koerad jooksevad suukorviga ja traksides, peremees muidugi paela hoides järel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles