Linn ja riik plaanivad Rääma sõudekeskuse rekonstrueerida

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeerium ja Pärnu linn plaanivad toetada Pärnu Rääma sõudekeskuse rekonstrueerimist 2019. aastal kumbki miljoni euroga.
Kultuuriministeerium ja Pärnu linn plaanivad toetada Pärnu Rääma sõudekeskuse rekonstrueerimist 2019. aastal kumbki miljoni euroga. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kultuuriministeerium ja Pärnu linn plaanivad toetada Pärnu Rääma sõudekeskuse rekonstrueerimist 2019. aastal mõlemad miljoni euroga.

"Keskusesse rajatav sõudebassein võimaldab meie tipp-sõudjatel ka talvisel perioodil veetunnetust hoida," ütles kultuuriminister Indrek Saar pressiteate vahendusel. Ta lisas, et mitu rahvusvahelistel tiitlivõistlustel Eestile medaleid toonud sõudjat on pärit just Pärnust.

"Tooksin esile treenerite Mihkel Leppiku, Tatjana Jaansoni ja Matti Killingu töö ning len kindel, et see investeering tugevdab Pärnu sõudmistraditsioone veel," lausus Saar.

"Sõudjatele võib alati loota! Meenutame siin viimaseid olümpiamänge Rios, kus Eesti neljapaat võitis paarisaerulise neljapaadi pronksmedali. Just eelmisel nädalal jõudsid vaprad sõudjad koju Floridast Sarasotast maailmameistrivõistlustelt pronksmedaliga," märkis Pärnu linnapea Romek Kosenkranius.

"Pärnu linnal on auvõlg meie tublide sõudjate ees. Septembris kinnitasime linnavolikogus otsuse ja kui kõik plaanide järgi läheb, on ülejärgmise aasta eelarves miljon eurot Pärnu Rääma sõudekeskuse renoveerimise toetuseks. Ligemale 70 aastat vana kompleks väärib uuendamist, et tulevikuski oleks saavutusi, mille üle rõõmustada ja millest joovastuda," lisas Kosenkranius.

MTÜ Pärnu Sõudeklubi presidendi ja Eesti sõudeliidu juhatuse liige Toomas Rapi hinnangul on sõudmise treeningukeskkonna ajakohastamine hädavajalik. "Pikaajaline järjepidev ja tulemuslik töö kinnitab meie võimekust kasvatada jätkuvalt maailma tippsõudjaid, kuid ka muidu tublisid, terveid ja aktiivseid inimesi. Eesti sõudmine vajab ja väärib keskuse uuendamist. Konkreetse kokkuleppe allkirjastamine legendaarse sõudetreeneri Mihkel Leppiku 85 aasta juubeli eel teeb eraldi heameelt," rääkis Rapp.

Rääma sõudekeskuse uuendamise esimese etapis on kavas ümber projekteerida ja ehitada ühtse arhitektuurse lahendusega sõudekeskus, sealhulgas treeninguruumid koos kaheksakohalise sisesõudebasseiniga, elling, paadisillad ja muud rajatised.

Kultuuriministeeriumi, Pärnu linna ja MTÜ Pärnu Sõudeklubi vaheline leping allkirjastatakse esmaspäeval Rääma sõudekeskuses.

Ühiste kavatsuste protokolli järgi planeerivad ministeerium ja linn eraldada sõudekeskuse arenduseks mõlemad miljon eurot. Sõudeklubi kuulutab lähikuudel välja arhitektuurikonkursi. Ehitustöödega soovitakse alustada juba järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles