Pärnu korvpallurid pusisid Leedu keskmikuga kui võrdne võrdsega

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Markus post sai kohtumise lõpuks kirja kaksikduubli: 15 punti ja 10 resultatiivset söötu.
Siim-Markus post sai kohtumise lõpuks kirja kaksikduubli: 15 punti ja 10 resultatiivset söötu. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnu Sadama korvpallimeeskond pidi Balti liigas võõrsil Leedu klubile Šiauliai 93:78 alla vanduma. Kokkuvõttes mängisid pärnakad hästi, kuid kaks mõõnaperioodi ei lubanud seda matši võita.

Balti liiga kodulehe andmeil olid Pärnu ja Šiauliai mänginud seitse korda, ent suvepealinlased polnud kordagi võidurõõmu maitsnud. Suurim allajäämine tabas 2016. aastal, kui Leedu klubi küttis Pärnule kodusaalis 40punktise sauna (61:101).

Koduses liigas on Šiauliai keskmik, kes kuue võidu ja 12 kaotusega hoiab kümne satsi seas kuuendat kohta. Enne tänast mängu ennustasid kihlveokontorid, et Pärnu jääb taas võiduta, pakkudes suvepealinlaste võidu korral raha kümnekordselt tagasi. 

Mängu algus kulges võrdsete heitlusena. Juba teisel minutil vajutas vägevalt palli pealt Karl-Martin Kask. Kohe nii võimsalt, et leedukast kommentaator sai kenasti hääle lahti karjuda. Vastaste poolelt näitas esimese viie minutiga suurepärast visketabavust leegionär Akeem Wright, kes tabas väljakult viskeid 100 protsenti, tuues seitse silma.

Seesama mees tegi Pärnule Balti liiga esimeses mängus palju pahandust, visates tiimi parimana 17 punkti. Mäletatavasti võitsid detsembri matšis leedukad meie kodusaalis 87:61.

Head viskeprotsenti näitasid esimesel veerandil ka pärnakad, kes esimese viie minutiga tabasid kõik neli kolmepunktiviset! Timo Eichfuss ja Karl-Johan Lips ühe ja Saimon Sutt kaks. Esimene veerand kuulus leedukatele 21:20.

Teine mänguperiood hakkas pärnakatele hästi: vastaseid hoiti kolm minutit kuival, samal ajal kui ise visati kuus punkti. Kirsiks tordil vajutas Kask kiirrünnakus palli pealt nii, et kommentaator sai taas häälepaelad valla lasta.

Kui mängitud oli 15 minutit, säras tablool 29:29. Pärast mõttepausi mängiti jällegi Kask nii vabaks, et meie keskmängijal ei jäänud muud üle kui kolmandat korda dunk'i panna. Järgnes juba kolmas kommentaatori röögatus. Sealt edasi oli meie poiste mängu lust jälgida: kaitses oldi takjatena vastastel küljes ja rünnakulgi tegutseti meeskondlikult. Pall liikus kenasti ja mitmelgi korral saadi täiesti vabalt viskele.

Suti kolmas kolmene tegi seisuks 38:33 Pärnu kasuks. Kui teise veerandi alguses oli kolm minutit nulis kodumeeskond, siis nüüd oli Pärnu kord: vastased spurtisid 8:0 ja poolajale mindi nende kolmepunktises eduseisus (41:38). Sutt oli selleks ajaks kogunud 13 silma (visked 5/8) ja kuus lauapalli. 

Kui muidu näitasid Pärnu mängijad head viskevõimet, siis ühel meestest oli must päev. Mitu korda viskas Eichfuss üksinduses korvi alt mööda. Poolajaks oli tema tabavusprotsent 12 (1/8).

Teisel poolajal võrdsete lahing jätkus: kui mängitud oli 25 minutit, oli seis 53:49 leedukate kasuks. Siis tuli mõõn: pärnakad viskasid järgneva viie minutiga vaid kuus punkti, samal ajal kui vastased kogusid 18 silma. Viimase veerandi eel oli kodumeeskonna eduseis 71:55. Tundus, et mäng on tehtud.

Kuid Eichfuss nii ei arvanud. Muhust pärit ääremängija, kes Pärnus mängib olude sunnil keskmängija kohal, hakkas oma viskeprotsenti parandama. "Muhu rakett" tabas viimase perioodi alguses kolm viset järjest. Pärnakad tulid 12 punkti peale, kuid hetk hiljem oli vahe jälle 16 silma.

Lootuskiir tärkas, kui Eichfuss pani teise kolmese ja Post lisas kolm vabaviset, vahe kümme. Pärnu kapten Rannar Raap lisas kiirrünnakust veel kaks punkti ja leedukate eduseis sulas. Kas läheb veel mänguks? Šiauliai treener võttis pärnakate peatamiseks aja maha, mängida jäi viis minutit (81:73 kodumeeskonnale).

Lõpus siiski enam mänguks ei läinud ja leedukad võitsid 15 punktiga: 93:78. Kokkuvõttes mängis Pärnu hästi, kuid kaks mõõnaperioodi ei lubanud võita. 

Pärnu resultatiivseim oli Sutt, kes kogus 18 punkti, peale selle kaheksa lauapalli ja kolm söötu. Post sai mängu lõpuks kirja kaksikduubli: 15 silma ja kümme resultatiivset söötu. Teisel poolajal kosunud Eichfuss toetas 12 ja Raap kümne silmaga.

Äsja koduse meistriliiga tähtede mängule valitud Mihkel Kirvese kontosse jäi üheksa silma (visked 3/13).

Šiauliai poolelt kogus viis mängijat kahekohalise arvu punkte, neist enim – 18 punkti – viskas esimeseski omavahelises matšis enim skoorinud Wright.

Pärnu paikneb kolme võidu ja viie kaotusega play-off'i viival, neljandal kohal. Konkurent Liepajal on ühe enam mängitud matšiga võit vähem. Šiauliai tõusis võiduga tabeli tippu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles