Estonia ajakohastas Pargi maja

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taastusravikeskuse Estonia kahel korrusel remonditud tubadest avaneb kaunis vaade Pärnu rohelistele parkidele ja vanalinna punastele katustele.
Taastusravikeskuse Estonia kahel korrusel remonditud tubadest avaneb kaunis vaade Pärnu rohelistele parkidele ja vanalinna punastele katustele. Foto: Indrek Aija

Pärnus Estonia Medical Spa Pargi maja kuuendal ja seitsmendal korrusel lõppes tubade remont, väiksemad kahekohalised toad on ehitatud ümber ühekohaliseks ja sügisel jätkub töö veel tosina toaga, suund on võetud ka peretubadele.

“Kliendid reisivad peredega, sellepärast on vaja peretubasid, mida meil on vähe pakkuda, plaanime kolm juurde sisustada, need kõik asuvad maja madalamas osas ja on kauni vaatega Rannapargile,” selgitas ettevõtte toote- ja turundusjuht Sirli Laur.

Kunagise sanatooriumi Rahu hoones on mõlemal renoveeritud korrusel 27 tuba, enne hooaega sai kuuendal korrusel põhjaliku uuenduskuuri pool tubadest, ülejäänutes jätkub töö suve lõppedes.

Hoone teise tiiba varasügisel ehitatavad peretoad ei tule ülejäänud tubade arvelt, vaid neile on leitud ruumid seniste kohtade kõrval.

Renoveeritud korruste sisekujundaja on Kristiina Lõuk.

Taastusravikeskuse Estonia juhataja Cardo Remmel rääkis, et tema teada remonditi kõnealuste korruste tube paarkümmend aastat tagasi ja kuigi kevadtalvel ettevõetud renoveerimisega vähenes tubades kohtade arv, ei meenuta neis miski eelmist sajandit.

“Muret oli küllaga, sest nagu ikka: vanad ehitused, alguses vaatad visuaalselt, milliseid töid on vaja teha, aga kui tööks läheb, tuleb üllatusi ning vanad konstruktsioonid seavad renoveerimisele oma piirid,” tõdes Remmel.

Ehitus- ja remonditöödele spetsialiseerunud Tallina firma OÜ Rajket vahetas tubades vee- ja küttetorustiku, asendas tavalised uksed tulekindlatega, kaasajastas sanitaarsõlmed, tegi siseviimistluse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles