Salatsist saab positiivsust

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festival “Positivus” toimub Lõuna-Lätis Salacgrivas sel aastal viiendat korda.
Festival “Positivus” toimub Lõuna-Lätis Salacgrivas sel aastal viiendat korda. Foto: Heli Bernhardt

Nädalavahetusel toimub üsna Eesti piiri lähedal asuvas Läti kaunis väikelinnas Salacgrivas ehk eestipärasemalt Salatsis viiendat korda Baltimaade suurim muusikafestival “Positivus”.

Salatsi mändide all hakkavad bändid müdistama täna kolme paiku ja muusika kestab kuni pühapäeva varaste hommikutundideni. Lavasid on tänavusel “Positivusel” kokku tervelt kuus, millest suurimad on Tele2 ja Cesu Aluse lava ning väiksemad Red Bull Music Academy, I Love You, Garnier Fructise ja Tallinn Music Weeki oma. Neil lavadel kõlab indie-rokki, poppi, folki ja tantsumuusikat kümnete artistide esituses.

“Positivuse” tänavused peaesinejad on Editors, James, Röyksopp, Mark Ronson & Business Intl ning Hurts.

Reedese kulminatsiooni moodustavad Hurts ja Editors. Manchesterist pärit indie-elektrogrupp Hurts esines hiljuti edukalt Eestiski ning kellel sellest väheks jäi, saab elamust “Positivusel” uuendada. Editors on on 2002. aastal asutatud Birminghamist pärit indie-rokkbänd, millest sai üks juhtivaid bände 21. sajandi algul Ameerikat ja Inglismaad raputanud postpunki liikumises.

Laupäevased tõmbenumbrid ja päeva öösse juhatajad on briti popisaurus James, mis esines ka esimesel “Positivusel”, tõusva populaarsusega Baltimore’i duo Beach House ja Norra imelapsed Röyksopp. Muidugi mahub kuulsate nimede vahele vähemtuntud, kuid igati põnevaid artiste, kes võivadki puhuti suuremaid üllatusi pakkuda kui suured staarid.

Lisaks nendele esineb festivalil, arvestades, et “Positivus” on üsna populaarne eestlaste seas, hulganisti Maarjamaa artiste, nagu Ewert and the Two Dragons, Iiris, Kreatiivmootor ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles