Kalameeste eestseisja pani ahvena kohaga semmima

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahven. Foto on illustreeriv.
Ahven. Foto on illustreeriv. Foto: Henn Soodla / PRNPM

Pärnumaa kalurite eestkõneleja Arne Taggo liigutas pealinnas supikulpi nii hästi, et tema keedetud roa tunnistas žürii merepäevadel peetud võistlusel teistest paremaks.

“Seal pole muud kui vesi, sool ja kala, pipart ja loorberit ka natukene,” rääkis kokk supi kohta, millele ta pani nimeks “Ahven semmib kohaga, kus kiilu lõi räim”.

MTÜ Liivi Lahe Kalanduskogu juhatuse esimehe ja MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu juhatuse liikme, kutselise kaluri Taggo sõnade järgi tahtis ta juhtida tarbija tähelepanu Eesti vetest püütud kala headusele ja panna mõtlema rannakalanduse tuleviku üle.

Koka-kaluri jutu järgi püüdis ta puljongileemeks vajaliku ahvena ja maitseks tarviliku koha Pärnu lahest. Uhaad tuli keeta 30 liitri suuruses pajas lõkketulel ja vahelduse mõttes lõi esimesel päeval “kiilu” kihnlaste püütud räim, teisel aga enda püütud kiisk.

“Oleme uhked, et aasta parim kalasupimeister on Liivi lahe räimerajalt,” kinnitas maaturismi ja Romantilise rannatee arendaja Raili Mengel-Sünt.

Pärnu lahe partnerluskogu koostöös Liivi lahe kalanduskoguga osales Tallinna merepäevadel, et ühistegevuses tutvustada Pärnumaa Romantilise rannatee piirkonda läbi Liivi lahe räimeraja Romantilise rannatee kohviku, kus pakuti maitseelamusi kalast ja kurgist ning kodustest küpsistest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles