Peagi uksed avav noortekeskus saab linnalt tasuta ruumid ja  toetust

Pärnu Postimees
Copy
Avatavas uudses noortekeskuses on muu hulgas plaanis korraldada strateegiliste lauamängude õhtuid.
Avatavas uudses noortekeskuses on muu hulgas plaanis korraldada strateegiliste lauamängude õhtuid. Foto: Urmas Luik

Pärnu kesklinnas on kavas avada innovaatiline noortekeskus, mis erineb senistest omalaadsetest sisu poolest. Uudsus seisneb metoodikas ja töömudelis, mida keskuses kasutama hakatakse. 

Pärnu linnavalitsus annab keskust kavandavale mittetulundusühingule HUUB viieks aastaks tasuta kasutada 267,9 ruutmeetrit Akadeemia 5s. Uue keskuse tööd toetab linn oma eelarvest, nii 2020. kui 2021. aastaks on selleks mõeldud 65 000 eurot.

“Keskusest saab unikaalne kompetentsikeskus tänu tugivõrgustikule ja “noorelt noorele” põhimõttel toimivale mentorlusele, mille abil noorte koostööoskused ja ettevõtlikkus arenevad,” selgitas Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar.

Keskuses on kavas korraldada muusika produktsiooni, foto- ja videograafia töötube, kus saadakse kokku uusi teadmisi ja tagasisidet andva professionaaliga.

Plaanis on noorte artistide kontserdid, noori motiveerivate videoklippide tootmine koostöös Endla teatri noortestuudioga, ideede genereerimise üritused, strateegiliste lauamängude õhtud, ettevõtjatega kohtumised.

Keskuse sihtrühma moodustavad gümnaasiumi-, kolledži- ja ettevõtlikumad põhikooli lõpuklasside õpilased. Kõik noored pääsevad keskusse priilt.

Noortekeskuse loomist innovaatilise noorsootöö mudelina toetab riigi ja Euroopa sotsiaalfondi rahast Eesti noorsootöö keskuski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles