Seaduserikkumine läks Paikrele kalliks maksma

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Keskkonnainspektsioon on oma otsuse langetanud: sorteerimisjaama jäätmeloata käigus hoidnud OÜ Paikrele määrati 15 000eurone rahatrahv.

Jäätmeseaduse kogu rangusega oleks saanud ettevõtet trahvida 32 000 euroga. Aga nagu keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni peainspektor-nõunik Dora Kukk märkis, ei olnud raskendavaid asjaolusid, mis oleks andnud aluse esmarikkumise puhul suurema trahvi välja kirjutada.

Samal ajal puudusid kergendavad asjaoludki. “Olgem ausad, kui Paikre oleks tahtnud tulla kergendavate asjaoludega välja, siis ta oleks pannud sorteerimisjaama ise kinni ehk siis saades teada oma rikkumisest, oleks lõpetanud rikkumise,” sõnas Kukk.

Ja ehkki napilt alla poole maksimumist, pole trahviotsuse vormistanud keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni vaneminspektori Kaie Sakala sõnutsi inspektsioon tema ametiajal nõnda suurt trahvi kellelegi varem välja kirjutanud.

“Aga praktika on näidanud, et väiksemad summad ei motiveeri kedagi edaspidi korralikult käituma, mistõttu tulebki teha suuremaid trahve,” teatas Sakala lootuses, et ülejäänud keskkonnaettevõtted võtavad juhtunust õppust ja seisavad hea selle eest, et kõik load saaksid õigeks ajaks taotletud.

“Sorteerimisjaama juhataja (Robert Kiviselg, A. P.) on ju keskkonnaministeeriumist tulnud inimene ja peaks olema igati pädev ja oskaja,” märkis Sakala.

Eile trahviotsusega kulmineerunud menetlusega ei ole kuid väldanud Paikre juhtumi käsitlemine keskkonnainspektsioonile lõppenud. “Väärteomenetlus saab läbi siis, kui edasikaebamise aeg ümber saab, haldusmenetlus aga saab läbi sellega, kui luba välja antakse,” selgitas Kukk, kelle kinnitusel hoiab keskkonnainspektsioon silma peal, et nende otsusel möödunud nädalal ajutiselt suletud sorteerimisjaamas keelust hoolimata jäätmeid ei käideldaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles