Vaprus alustas uut aastat võidukalt. Prins: Oli hea esimene eksam

Märt Pilme
, reporter
Copy
Peatreener Igor Prinsi juhendamisel on jaanuari alguses treeningutel paarkümmend vutimeest.
Peatreener Igor Prinsi juhendamisel on jaanuari alguses treeningutel paarkümmend vutimeest. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Vapruse jalgpallimeeskond alistas esimeses hooajaeelses kontrollmatšis mulluse Läti meistriliiga neljanda ehk Valmiera FC 3:1.

Pärnakate eest skoorisid Kevin Kauber, Enrico Veensalu ja Matthias Limberg.

“Esimene kontrollmäng peetud ja mul on hea meel, et saime mängida teise riigi vastasega, kelle vastu tavaliselt ennast proovile panna ei saa. Mäng oli okei ja olen nähtuga rahul: saime mängitada 17 mängijat ja kõik said minu silmis hästi hakkama,” kinnitas Vapruse peatreener Igor Prins. “Suutsime liikuda rünnakutele eri kombinatsioonidega ja kaitses olime hästi organiseeritud. Mõni mängija sai proovida eri positsioone ning ka selle väljakutsega saadi ilusti hakkama. Oli hea esimene eksam ja ettevalmistus jätkub töiselt.”

Vapruse algkoosseisu kuulusid Hendrik Vainu, Joonas Sild, Ranet Ristikivi, Uku Kõrre, Kevin Aloe, Reimo Madissoo, Mathias Villota, Kristjan Kask, Sander Kapper, Enrico Veensalu, Kevin Kauber. Vahetusest sekkusid Ott Nõmm, Robin Limberg, Matthias Limberg, Henri Välja, Markus Miiter, Ronaldo Tiismaa.

Vaprus alustab nüüd hooajaeelset Liivimaa taliliigat, kus neljas matšis võrreldakse oskusi Läti meeskondadega. Pärnakad kuuluvad B-liigasse, kus madistavad nii Eesti kui Läti satsid, kes mullusel tšempionaadil jäid kohtadele viies kuni kaheksas.

Uus taliliiga algab pärnakatele 28. jaanuaril koduväljakul ehk Pärnu jalgpallihallis, kui vastamisi minnakse Grobiņas SC/LFSga. Seejärel madistatakse võõrsil FK Metta (3. veebruar) ja FK Tukums 2000ga (7. veebruar) ja taliliigale pannakse punkt 11. veebruaril koduväljakul BFC Daugavpilsi vastu.

Vapruse vutimehed ei pea enne trenni enam taevasse vaatama: uues jalgpallihallis on harjutustingimused väga head.
Vapruse vutimehed ei pea enne trenni enam taevasse vaatama: uues jalgpallihallis on harjutustingimused väga head. Foto: Mailiis Ollino

Pärnakatel on ühes sõprusmängus plaan veel oskusi võrrelda Maarjamaa meistri, FC Floraga. Eesti meistriliiga stardib 3. märtsil, kui esimeses punktide peale mängus minnakse Rehepapi kunstmurustaadionil vastamisi Paide linnameeskonnaga.

Mullune Eesti kuues sats läheb algavale hooajale vastu suuresti sama koosseisuga, millega eelmine lõpetati. Vaprusest lahkusid vaid Raimond Eino ja karjääri lõpetanud Reno Mark.

“Meil on väga hästi läinud, tuumik on koos. 98 protsenti tiimist on komplekteeritud ja üle ühe-kahe mängija meeskonda ei lisandu,” ütles eelmisel nädalal Prins, kelle jutu järgi on sõlmitud leping 19 mängijaga. Peale selle treenib tiimiga kuus noort oma klubi kasvandikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles