Jazzklubis kõlab peavoolu jazz

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvi Vrait.
Silvi Vrait. Foto: PP

Sel reedel, 11. mail esineb Endla Teatrikohvikus toimuvas Jazzklubis tuntud ja mitmekülgne lauljatar Silvi Vrait, keda saadab muusikadoktor Tiit Lauk oma kvartetiga.

Jazzklubi eestvedaja Ülle Jantsoni kinnitusel ei vaja Vrait enamikule muusikasõpradele tutvustamist. Vraidi repertuaari kuuluvad nii rokk-, jazz- kui varieteemuusika, prantsuse lauludest (šansoonidest) rääkimata.

Pianist Tiit Lauk on olnud üheaegselt tegev nii klassikalise muusika kui jazz'i žanris. Ta on esinenud koos tuntud ooperilauljatega, löönud kaasa jazz'ilavadel ja kabareeprogrammides.

Viimased kümmekond aastat on ta pühendanud Eesti jazz'iajaloo uurimisele, mis päädis doktoritöö kaitsmisega 2008. aastal (2010. aastal ilmus sel teemal raamat “Eesti džäss 1918–1945”). Viimastel aastatel on Lauk olnud sage külaline rahvusvahelistel teaduskonverentsidel.

Kvartetti kuuluv saksofonimängija Avo Joala oli aastaid Eesti Raadio estraadiorkestris ja bigbändis. Pärnust pärit kontrabassimängija Taivo Sillar on jaganud end pikki aastaid süvamuusika ja jazz'i vahel ning bändi trummarit Kalev Koske peetakse Eesti üheks hinnatumaks congamängijaks.

Muusikud on lubanud, et esitavad reedesel Pärnu kontserdil eranditult peavoolu jazz'i ega lase end kaasa tõmmata viimase aja moehullusest – keerulistest kompositsioonidest.

Erandkorras on seekordne Jazzklubi tasuline.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles