Outloudz on värske ja natuke ootamatu

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Outloudzi Karl-Kristjan Kingi, Stig Rästa ja Tomi Rahula mängivad täna õhtul pärnakaile head ja uut popmuusikat, mille järgi saab kõvasti tantsugi vihtuda.
Outloudzi Karl-Kristjan Kingi, Stig Rästa ja Tomi Rahula mängivad täna õhtul pärnakaile head ja uut popmuusikat, mille järgi saab kõvasti tantsugi vihtuda. Foto: promo

Täna õhtul annab Pärnu spaa- ja konverentsihotelli Strand ööklubis kontserdi Eesti popmuusikatäht Outloudz, mis mängib tuntud hittide kõrval täiesti uut muusikat.

Outloudzi solist Stig Rästa naasis eile ansambliga Traffic Afganistanist, kus bänd esines Eesti sõduritele, ja nii andis Rästa Pärnu Postimehele intervjuu tagasiteel koju Kopenhaageni lennujaamast.

Kogemused loevad

Rästa peab mullu konkursil “Eesti laul” tuntuks saanud Outloudzi läinud aastat väga edukaks. “Meil on olnud huvitav aasta: oleme saanud palju lavakogemust, olen õppinud bändikaaslasi Tomi Rahulat ja Karl-Kristjan Kingit järjest rohkem tundma ning meie plaat “Wide Awake” on hästi müünud. Eestis on see suur asi, kui ei pea oma plaadile peale maksma,” rääkis Rästa.

Bändi edu põhjuseks peab muusik seda, et Outloudz tõi Eesti muusikasse värskeid tuuli ja oli fännide jaoks natuke ootamatu. “Meie plussiks on ilmselt seegi, et oleme ju kõik kogenud pillimehed ja muusikakirjutajad,” arvas Rästa.

Selle kinnituseks kasseeris bänd tänavu Eesti muusikaauhindade jagamiselt auhinnad kategooriates “Aasta debüütalbum” ja “Aasta popalbum”.

Kiiret ei ole

“Eks need kategooriad natuke sarnased olid, aga muidu on hea tunne nende auhindade pärast küll,” nentis Rästa. “Žüriisse kuulus ju üle 200 inimese ja ikka on heameel, kui nad kõik su plaati teiste seast esile tõstavad.”

Rästa sõnade kohaselt käib Outloudzil kibe muusikaloome ja trio liikmed on stuudios üsna sagedased külalised. Millal bänd oma teise albumi avaldab, seda ei söanda Rästa lubada.

“Uute lugude demosid on 20 kanti,” ütles Rästa. “Nokitseme nende kallal üha edasi. Kuidagi nii on kujunenud, et mina istun stuudios kõige rohkem, aga Karl ja Tomi teevad samuti usinalt tööd. Meid aitab esimese plaadi juureski ametis olnud Ago Teppand. Aga võtame asja rahulikult ja avaldame uue plaadi siis, kui aeg on selleks küps.”

Küll lubas Rästa, et Outloudzi uut loomingut kuulevad täna õhtul pärnakad.

“Anname endast parima ja mängime head muusikat,” lubas Rästa. “Kindlasti tuleb uusi lugusid, mida mängime tegelikult kontsertidel juba mõnda aega.”

Rästa kinnitusel Outloudz suvetuuri ei plaani, küll saab bändi näha suurema ülesastumisega tänavu juuli esimeses pooles toimuva “Õllesummeri” pealaval, kus tuuakse publikuni uus kava.

Elektropoppi viljelev Outloudz tuli kokku 2010. aasta lõpus. Mullu sai bänd konkursil “Eesti laul” looga “I Wanna Meet Bob Dylan” teise koha.

Bändi teine singel “It Was You” ja “I Wanna Meet Bob Dylan” pääsesid mullu kevadel enam kui 115 000 osaleja seast üle maailma laulukirjutamisvõistluse “International Songwriting Competition” finaali, kus lugu “I Wanna Meet Bob Dylan” sai kategoorias Pop/Top 40 kolmanda koha.

 

Outloudz

Stig Rästa – vokaal ja kitarr

Tomi Rahula – klahvpillid

Karl-Kristjan Kingi – trummid

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles