Külapillimehed kutsuvad kokkutulekule

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Sel laupäeval toimub Pärnus Nooruse maja suveaias seitsmes üleriigiline külapillimeeste kokkutulek “Laulame-mängime koos”.

Kokkusaamisele on oodata 70–80 akordioni- ja lõõtspillimängijat, kes peavad lugu rahvalikust muusikast.

“Kontserdil mängivad ka need, kes panevad suurt rõhku tehnikale, kuid rohkem on siiski lihtsaid, kõigile teada ja Eesti rahvale armsaks saanud lugusid,” rääkis üks korraldajatest Aime Oitsalu.

Suurel kontserdil kell 16 astuvad üles Reet Nurmingu noored akordionistid, ansambli Tremolo duett Valdo Värk ja Andrus Ostrov, Kiisa külakapell. Triin Tisler Tallinnast mängib akordionil Raimond Valgre muusikat. Kontserdi lõpus tuleb lavale ühendorkester dirigent Grete Tammalu taktikepi all.

Kontserdil esinevad staažikad pillimehed, näiteks kokkutulekute üks algatajatest Henno Sepp ja August Rapp kõrvuti kõige nooremate muusikutega, nagu koolipoiss Julius Koppel.

Pärast kontserti saab hilisõhtuni jalga keerutada Nooruse maja saalis simmanil, mängivad külapillimehed ja ansambel Vanad Viisid.

Pühapäeval lähevad külapillimehed linna peale muusikat tegema, tasuta kontserdid toimuvad kell 11 Lastepargis ja kell 13 kuursaali kõlakojas.

Kokkutuleku peakorraldaja on Enno Vaikmaa, meeskonda kuuluvad August Rapp, Henno Sepp, Jaak Lepik ja Aime Oitsalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles