Manijal hüüavad pillid viiendat suve

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikesed viiulimkängijad Manija pillilaagris. Foto on illustreeriv.
Väikesed viiulimkängijad Manija pillilaagris. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kihnu kultuuriruumi kuuluval Manija saarel viiendat suve toimuva pillilaagri lapsed ja nende õpetajad annavad täna õhtul Riida talu kuuris-saalis ühiskontserdi, esitades neli uut ja paarkümmend varem õpitud lugu.

“Tänavune teema on Kihnu tantsulood, iga laagripäeva kohta oleme õppinud ühe uue loo – neid on neli – ja harjutanud varem õpituid,” rääkis viiuliõpetaja Mari Michelson, kihnlaste kõnepruugis Kuraga Mari. “Tantsu teema on tugev, laupäeval võtame pillilastega osa Kihnu tantsupäevast rahvamaja platsil ja augusti teises pooles sõidab Kihnu esindus Kreekasse tantsufestivalile.”

SA Kihnu Kultuuriruumi korraldatav Manija pillilaager on lastele ja noortele, kes tahavad õppida Kihnu pärimusmuusikat. Esimest korda said sellest osa võtta huvilised väljastpooltki, neid on poolesaja laagrilise hulgas kuus, kaugeimad õppijad kaks Setomaa tüdrukut.

“Seto tüdrukutel on kaasas oma pillid, viiul ja karmoška, mis on kihnlastele päris uus pill,” ütles Michelson.

Tunnustatud rahvamuusikute juhendamisel õpivad laagrilised viiuli-, akordioni-, lõõtsa- ja kitarrimängu eraldi tundides ja harjutavad koos kuulmise järgi kokkumängu.

“Ilmad pole sel suvel kiita, aga laagriliste meeleolu on väga hea,” ütles Kihnu Kultuuriruumi juhataja Mare Mätas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles