Naised küsivad vähem palka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tartu ülikooli majandusteadlased said äsja valmis uuringu, millest selgub, et naiste ja meeste palgalõhe on suuresti inimeste enda tekitatud: naised küsivadki vähem palka kui sama kvalifikatsiooniga mehed.

Uuringu ühe korraldaja Pille Mõtsmehe jutu järgi on palgaootuste lõhe niisama suur kui palgalõhe: nii naiste palk kui palgaootus on keskmiselt 30 protsenti madalam kui meestel. “Naised kipuvad küsima oma panuse eest vähem raha ja tööandjad ei pruugi rohkem pakkudagi,” selgitas ta.

Uuringust tuli välja, et kui varem oli inimese töötustaatus tööleidmisel takistuseks, siis nüüd, pärast majanduskriisi see enam nii pole.

“Me kõik tunneme kedagi, kes on viimaste aastate jooksul tööst ilma jäänud, see võib tabada nii töölisi kui tippspetsialiste,” ütles Mõtsmees. “Ka tööandjad on oma hoiakuid muutnud, nüüd on töötul ja töökohta vahetaval inimesel kandideerides võrdsemad võimalused.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles