Pühapäeval liiguvad Pärnumaa teedel kaitseväe kolonnid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe sõidukid.
Kaitseväe sõidukid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Scoutspataljoni soomukitest ja sõjaväemasinatest koosnevad kolonnid alustavad pühapäeva õhtupoolikul liikumist õppusele „Teraskilp“ Adaži polügoonil Lätis.

Sõjaväemasinad alustavad liikumist pühapäeval kell 18 Paldiskist 45minutiliste vahedega. Igas kolonnis on kuni 30 masinat, viimased sõidukid lahkuvad Paldiskist kell 20.15.

Kolonnid kasutavad liikumiseks Paldiski ja Pärnu-Ikla maanteed, mööduvad Pärnust mööda ringteed ning peatuvad Uulus ja Iklas. Sõidukite kiirus on kuni 60 kilomeetrit tunnis ja pikivahed kuni 100 meetrit. Politsei julgestab kolonne kogu rännaku ulatuses.

Õppus „Teraskilp“ on Afganistani suunduva kontingendi viimane õppus enne välisoperatsioonile suundumist. Õppus kestab 24. septembrist 2. oktoobrini, selle eesmärk on lahingulisi oskusi lihvida.

 „Kui õppusel „BAM“ oli läbiv teema suhtlemine ja koostöö kohalikega, siis „Teraskilp“ keskendub pigem lahingulistele tegevustele,“ ütles õppuse läbiviija major Tarmo Kundla.

Scoutspataljon harjutab õppuse käigus lahinglaskmist kõigist Estcoy kasutuses olevatest relvadest: kaitseväelased lasevad automaadist Galil, raskekuulipildujast Browning ja kuulipildujast MG-3, 81-mm ja 120-mm miinipildujatest ning tankitõrjesüsteemist Milan.

Lahinglaskmisi harjutatakse jao-, rühma- ja kompaniisuuruste üksustega. Peale laskmiste jätkavad Scoutspataljoni kaitseväelased taktikaliste harjutustega.

Kontingent suundub Afganistani novembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles